=

Otthon-Lakberendezés

Kőburkolat a lakásban

Lakásunk berendezése nagyon fontos, meghatározza az otthon hangulatát. A színek, a formák, az anyagok mind hozzájárulnak ehhez. A kiegészítőkkel pedig még inkább erősíthetjük vagy lágyíthatjuk a lakás hangulatát. Ebben a cikkben egy olyan elemmel foglalkozunk, mellyel óvatosan kell bánni, ez pedig a kőburkolat.

Kőburkolat Nagyon sok féle kőburkolat létezik, de jelenleg a beltéri kőburkolattal foglalkozunk. Ezen kívül természetesen vannak kültéri burkolatok is, melyeknek vannak klasszikus, mediterrán, vagy modern minimalista stílusú kőburkolat fajtái.

Nézze meg mit tanácsol a feng shui!

A beltéri kőburkolat a lakás belsejében elhelyezkedő fal vagy talajborítás. Természetes tulajdonságaiból fakadóan a kő hideg, így vigyázni kell, hogy hova helyezzük el. Egy hálószobában például nem jó ötlet, mert egy hálószobának nyugalmat és melegséget kell sugároznia, melyet egy hideg kőburkolat igencsak megnehezítene.

A kőburkolatok inkább fürdőszobába, konyhába vagy ebédlőbe illenek, esetleg nappaliba, nagyon sok pedig a házon kívülre. Beltéri kőburkolat egyfajta hideg eleganciát kölcsönöz a szobának, mely sokszor jó, de ha túlzásba viszik, inkább kellemetlen hatást lehet vele kiváltani.  

Kőburkolat A feng shui úgy tartja a kőburkolatról, hogy a jól megválasztott, egységes padlóburkolat összeköttetést teremt az egyes életterületek közt. Így biztosítva, hogy az ott élők egyforma jelentőséget tulajdonítsanak életük minden eseményének. A megfelelő kőburkolat biztonságot, nyugalmat áraszt otthonunkban. Kiválóan tudunk regenerálódni egy jó kőburkolat hatására.

Azért is fontos óvatosan bánni a kőburkolattal, mert hideg, és ha kisgyerek van a lakásban, a kőburkolaton könnyebben megütheti magát. Hidegsége azért rossz, mert ahol hagyományos fűtés van, nem padlófűtés, ott hamar fel lehet fázni, ha valaki mezítláb mászkál. Viszont mindenképp előnyére szolgál, hogy nagyon könnyű tisztán tartani és tisztítani.

Címkék: , , , ,