=

Lélek

Közösségi oldalak és a szerelem

A közösségi oldalak vagy közösségi hálók azon az elven működnek, hogy a felhasználó az ismerősei segítségével találja meg más ismerőseit az adott oldalon … és sokszor a szerelmet is…

Az angolul Social Network-ként nevezett közösségi oldalak olyan struktúrák, amelyek egyének vagy szervezetek kapcsolataiból állnak: tartalmazzák, hogy ezek a szereplők között a szociális kapcsolatok hogyan és milyen módon léteznek, a felületes ismeretségtől az életre szóló barátságig vagy rokoni kapcsolatokig.

Mint minden kapcsolat, a párkapcsolatok is magukban hordozzák a konfliktusok lehetőségét.

Közösségi oldalakHa emberek közötti kapcsolatteremtésről van szó, magától értetődően merül fel a romantikus kapcsolatteremtés, vagyis a párkeresés. Így van ez a közösségi oldalak esteében is. Itt is emberek találkozásáról van szó, csak éppen virtuális közegben. Ez nem újdonság, hiszen nagyon sok párkereső oldal létezik, viszont ezek kezdenek már kimenni a divatból és a közösségi oldalakon való ismerkedés kezd előtérbe kerülni.

Az ismerkedés a közösségi oldalakon egyre inkább elterjed és az is kezd teret nyerni, hogy szerelmi életüket is a közösségi oldalakon élik. Nap, mint nap értesülhetünk arról, hogy ki kivel szakított és ki kivel került kapcsolatba. Valószínűleg senkit sem zavar, ha egy-két alkalommal tudatjuk a nagyvilággal szerelmetes állapotunkat, de aki napi szinten több tíz alkalommal teszi ki mindenki szeme láttára érzéseit, annak a fő oka sokszor az, hogy egy volt baráttal, barátnővel tudassa ezt.

Közösségi oldalakViszont ahogyan mindennek, ennek is két oldala van. Egyrészt mindenképp a hagyományos viszonyok rovásra megy a közösségi oldalakon való párkeresés, hiszen a találkozás, a személyes kapcsolattartás már nem szükséges ahhoz, hogy megismerjük a másikat. Olvasgatjuk miket posztol, megnézzük miket kedvel, chat-ben beszélünk vele és már meg is ismertük és ez elég is – gondolhatják a mai fiatalok, aki ezen nőttek fel. Ez a normális. Pedig ez nem így van.

 Másrészt viszont sokat hallani olyan esetekről, amikor is valaki épp a közösségi oldalak egyikén találta meg élete párját. Ők mondhatni azok a szerencsések, aki a közösségi oldalakat tényleg csak arra használták, hogy felvegyék egymással a kapcsolatot, kifejezzék kölcsönös érdeklődésüket. Ez eddig rendben is van. De ne feledjük el, hogy szerelmet ne a közösségi oldalak falain hangoztassuk, hanem inkább a valóságban éljük meg minden gyönyörű pillanatával együtt!

 

Címkék: , , ,