=

Karrier

Külföldi állás távol a családtól vagy árufeltöltés itthon minimálbérért?

Napjainkban egyre többet hallhatunk akár ismerőseink és saját körünkben is, hogy egyre többen mennek külföldre szerencsét próbálni, dolgozni, kapnak külföldi állást. Ez sajnálatos módon igen komoly mértékben érinti a magyar fiatalokat.

Külföldi állás A társadalom érintettsége jelenleg a háborús időszakokat idézi, csak most nem halottakról esik szó: nincs olyan család, ahol egy közeli vagy távoli családtag ne tartózkodna munkaügyileg külföldön. Egyre többen szeretnének külföldi állást a jobb megélhetés és a magasabb fizetések reményében. Sokan azért választják a külföldi állásokat, mert itthon jelenleg annyira pang a munkaerőpiac, hogy sok diplomás és érettségizett kénytelen munkanélküliként élni fiatal éveit. Ez nincs jó hatással anyagi helyzetükre sem és családjaik anyagi helyzetére sem, hisz a család próbálja segíteni őket, de önbecsülésükre is igencsak áros hatással van.

Még mindig pang a munkaerőpiac!

Vannak, akik több százezer forintot költöttek arra, hogy elvégezzék az iskolát és diplomájukkal nem mennek semmire és sokszor kénytelenek a megélhetés érdekében olyan munkát is elvállalni, ami igen csak képzettségük és képességeik alatt van. Ezért sokan nem is Magyarországon keresnek munkát, hanem csak külföldi állásokat nézegetnek az interneten és ismerőseik között is próbálkoznak, hátha valaki tudna nekik külföldi állást ajánlani, külföldi állás szerezni.

Külföldi állás Ez a helyzet nem csak a diákokra, frissdiplomásokra, érettségizettekre van súlyos hatással, de a gazdaságra és sok állami területre is. Az egészségügyi válságát egyrészt ez okozta, nincsenek orvosok Magyarországon, mert annyira nem becsülik meg a munkájukat, annyira kevés fizetést kapnak, hogy szinte kitanításuk költségeit sem tudják belőle fedezni, nemhogy megélni. Az a fiatal orvos, aki diákhitelt vett fel és most törlesztenie kell, nehéz helyzetben van, ugyanis fizetése nagyon kevés.

Külföldön többet ér a munkája, és valójában mindenki munkája külföldön többet ér. És ezt ők is tudják, ezért vándorolnak ki külföldi állás reményében.

Címkék: , , , , , , ,