=

Lélek

Lelki társ – az ellentétek vonzzák egymást, de mi van az egyformákkal?

A lelki rokonság fogalmát egyfajta misztikus köd övezi. Meg vagyunk győződve arról, hogy egyetlen lelki rokonunk létezik, nagyon szívesen találkoznánk vele, és biztosra vesszük, hogy boldogan élnénk egymással.

Lelki társ A lélektani megközelítés szerint lelki rokonnak olyasvalakit érzünk, aki minden tekintetben olyan, mint mi. Egy ilyen kapcsolat lehetséges, hogy tényleg nagyon szépen és idillien indul, de mivel olyan, mint mi, ezért nemsokára igen unalmassá és egyhangúvá válhat.

A párkapcsolati problémák megoldandó feladatok!

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást. A huszadik századi lélektan szerint nincs sem százszázalékos férfi, sem százszázalékos nő. Az ideális lelki társ az, akivel közösen tesszük ki a teljességet. Például egy halk szavú férfi mellé kifejezetten illik egy határozottabb nő. Vagy egy félénk nő mellé igenis illik egy bevállalós férfi. Az ellentétek kiegészítik egymást ez által konszolidálva az erősebb fél személyiségét és feljavítva a gyengébb fél magabiztosságát.

Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban a felek kiegészítik egymást, dolgoznak az összhangon, kompromisszumokkal egymáshoz egyeztetik személyiségüket. Azonban ha igazi lelki társra talál, a kapcsolat alapja az azonosság érzete: ugyanaz a látásmód, ugyanolyan célok és érzések vezetik a párt. Ezzel viszont vigyázni kell, ha mindenben mindig ugyanazt gondolják, ugyanaz a véleményük, akkor unalmassá válhat a kapcsolat egy idő után.

Lelki társ Sokan, amikor a lelki társ kérdésén tűnődnek, nem a fájdalmakkal teli együttlétekre gondolnak. Épp ezért ők azok, akiket meglepetésként ér, ha a lelki kiteljesülés helyett csupán lelki szenvedést kapnak lelki társuktól. Azok szerint, akik hisznek a reinkarnációban ez azért van így, mert sokszor az a valaki, aki előző életünkben tökéletes társunknak bizonyult, más céllal tér vissza. Hiába indulnak be azonnal a láthatatlan folyamatok, hiába önti el a lelket gyönyör, ha a másik más céllal érkezett a jelenünkbe, akkor a kölcsönös vonzalom kevés a boldoguláshoz.

Címkék: , , , , , , ,