=

Kultúra

Logikai és stratégiai társasjátékok – Nem csak gyerekeknek!

A játék nem csupán egy szórakozási forma, hanem önfejlesztő tevékenység is, kortól és nemtől függetlenül. Különböző lehetőségek adottak számunkra, amelyek során gondolkodásunkat fejleszthetjük, és nem kell a legbonyolultabb módszereket választanunk ahhoz, hogy ez megvalósuljon.

A rohanó hétköznapok miatt sokszor elfelejtünk gondolkodni, feladataink és tevékenységeink automatikussá válnak, ezért ez ellen igyekezzünk tenni szabadidőnkben! Az elménk erősítésének egyik kreatív útja a társasjátékok használata. Segítségükkel különböző képességeinket fejleszthetjük úgy, hogy közben pihenünk és szórakozunk is. A társasjátékok széles kínálatban kaphatók, így minden korosztály megtalálhatja kedvencét, és ne feledkezzünk meg arról, hogy a közös játék összehozz egy közösséget, a családot!

Az egyik leggyakrabban vásárolt típus a logikai társasjátékok kategóriája, ezek a készletek nagyban hozzájárulnak a tanulási képesség fejlesztéséhez. Különböző nehézségi fokozatokban kaphatók, így már gyerekek esetében egészen korán elkezdhetjük a tanulási folyamatot a játékok segítségével. A logikai társasjátékok inkább absztrakt formákra épülnek, ezeken keresztül könnyebb egy-egy képességet elsajátítani. Ne csak ilyen típusú játékokban gondolkodjunk, ugyanis csak a kognitív készséget fejlesztik, törekedjünk mindig a sokszínűségre

Nagyobb gyermekek, felnőttek részére előnyösebb választást jelentenek a stratégiai társasjátékok, mert az önfejlesztésen túl megtanulhatunk felelősen dönteni, előre gondolkodni bizonyos játékbéli lépésekkel kapcsolatban. Stratégiai társasjátékok során az elmék konfrontálódnak, ellenfeleink gondolkodását ki kell tapasztaljuk, és kezelni azt, így kerülhetünk előnyös helyzetbe a játék folyamán.

A legszerencsésebb választás, ha olyan társasjátékot választunk, ami ötvözi a logikai- és stratégiai társasjátékok jegyeit, értelemszerűen a tanulási folyamat így szerteágazóbbá válik. Ha szeretné gyermeke, vagy saját szabadidejét hasznosan lekötni, akkor tekintse meg a Szikla-főnix Kft. társasjáték kínálatát és válassza ki az Önnek tetszőt! Termékeinket a www.makettek.hu címen elérheti, kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-970-3837-es számon, vagy írjon e-mailt az info@makettek.hu címre!