=

Programok

Lóverseny – nem csak a felső tízezernek

Ahogyan a magyar történelem során kiderül, a magyar egy lovas nemzet. Felmenőink, őseink számára a lovak még igazi társak voltak, akikre mindig számíthattak, és ha valakinek ráadásul versenylova volt, azzal nemcsak sikereket érhetett el, hanem komoly elismerést vívhatott ki magának.

LóversenyA lóversenyzést Magyarországon Széchenyi István honosította meg. A lóverseny kezdetben az egyszerű falusi emberek lovainak a templom körül vagy a főtéren történő futtatása volt. Általában csak két ló futott, összehasonlításképpen. Akkoriban még csak erkölcsi győzelmet jelentett, ha valakinek gyorsabb lova volt, illetve a győztes ló tulajdonosa később nagy árért tudott megválni lovától. Ezt kihasználva néhány futtató, főleg a kisbirtokosok később külön arra tenyésztettek lovakat, hogy az ilyen versenyeket megnyerjék, majd drágán eladják négylábújukat.

További színes programok itt!

A lóverseny egy rendkívül sokoldalú szórakozás. Nemcsak arról szól, hogy az ember megjátszik három lovat, szurkol nekik, izgul, aztán hazamegy. Ez egy 3-5 órás esemény csodálatos környezetben, ahol mindenki jól érezheti magát: Az abszolút luxustól kevésbé gazdagabbakig mindenki a pénztárcájának megfelelően tud szórakozni. A társadalmi elit számára ez leginkább egy izgalmas hobbi. Elsősorban lovakat futtatnak, vagy szponzorálnak, míg a többiek főleg a fogadások és a versenyek izgalma miatt jönnek ki.

LóversenyMindenki hallhatott már a Kincsem Parkról, itt rendezik meg a legtöbb lóversenyt, melyre fogadni is lehet: A fogadások állami kézben vannak, a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. bonyolítja azokat. Minden érdeklődőt szívesen látnak, legyen akármilyen vastag vagy vékonya pénztárcája, csak a versen izgalma miatt vagy szponzorációs céllal látogat ki a lóverseny pályára.

Ha csak nézni szeretné a lóversenyt, az is lehetséges, a belépés többnyire ingyenes és egy nagyon jó sokszínű szórakozást nyújthat az egész család számára.

További információ itt: Kincsem park hivatalos weboldala

Címkék: , , , , ,