=

Anyaság

Magán óvoda vagy bölcsőde?

Amikor gyermekek elérnek egy bizonyos kort, már kötelező valamilyen nevelési intézménybe járatni őket. Egyre kevesebb jó bölcsőde van, mivel az állam nem támogatja őket, sokan vannak egy csoportban, nagyobb a fertőzések esélye. Ekkor jönnek szóba az állami óvodák és a magán óvodai intézmények, ahol akár 2-2,5 éves kortól fogadják a gyermekeket.

Magán óvodaAz állami óvodák is fizetősek, de a magánóvodák többet visznek el egy hónapban.Magán óvoda sok van és néhány helyen a kiscsoportokba, vagy a vegyes csoportba már másfél-2 éves gyerekeket is felvesznek. Ez egy potenciális lehetőség azok számára, akik nem találnak bölcsödét gyermekük számára, de mindenképpen valahova be kell adniuk őket például munka miatt. Azonban azzal számolni kell, hogyha csak délelőttre keresünk neki elfoglaltságot, akkor a legtöbb magán óvoda a teljes napi árat vagy megközelítőleg annyit kér az ellátásért.

Bármilyen korú gyermeket szeretettel vár az Eleven Park!

Magán óvodaAz óvodák és magán óvoda valamint a bölcsőde között alapvető eltérések vannak. Az oviban foglalkozások, kirándulásokat, programokat vannak, főleg, ha magán óvodáról van szó, ezeknél általában minden napra jut valamilyen program. Nem véletlenül 3 éves kor felett van ovi, mivel egy 3 éves kor alatt egy gyereknek ilyen sok kötött programra semmi szüksége.

Az alvás is fontos része a dolognak, ha magán óvoda a választásunk, egy 2-3 év közötti gyerek akár 3 órát is szívesen alhat délutánonként, az oviban azonban erre nincs mód, maximum 2 órát hagynak erre, mivel az 5-6 évesek már csak 1 órát alszanak.

Címkék: , , , ,