=

Anyaság

Milyen szempontok alapján válasszunk iskolatáskát?

Lassan elérkezik a szeptember, amikor is megkezdődik az iskola. Nem kell részleteznünk, hogy ez milyen körülményekkel jár, viszont egyetlen dologra szeretnénk felhívni a figyelmet, mégpedig az iskolatáska fontosságára. Hiszen egy elsős kisgyerek valószínűleg nincs hozzászokva ahhoz a terheléshez, amit négy-öt, akár hat tankönyv jelent, viszont a megfelelő választással enyhíthetünk a terheiken, ehhez viszont figyelembe kell vennünk bizonyos tényezőket a kiválasztáskor.

A jó iskolatáska első ismérve, hogy minőségi anyagokból készül, hiszen nagy teherbírásra van szüksége, továbbá a gyermekek sem arról híresek, hogy hímes tojásként kezelik az ilyen dolgaikat. Az Ars Una, Bagmaster, Belmil és Herlitz gyártók termékei például tökéletesen megfelelnek ennek a kritériumnak. A legfontosabb tényező viszont az ergonómia, mely leginkább a pántok és a táska hátsó részének kialakításában nyilvánul meg, hiszen komoly terhelést kell, elosszon az iskolatáska. Fontos, hogy kövesse a gerinc vonalát, és a deréktámasz is kifejezett előny, hiszen ez nagyban javít a súlyelosztáson. A párnázott pántok és a megfelelő skálán állítható pántméret is fontos, hiszen ezek a táskák akár két-három évig is ki kell szolgálják gyermekünk igényeit. A légáteresztő hátsó rész a meleg időben tehet jó szolgálatot, ezt is érdemes figyelembe venni! Mellékesen megjegyzendő, hogy a táskák pántját mindig pontosan állítsuk be. A belső kialakítást illetve a több rekeszes megoldás a legjobb, hiszen így könnyen elkülöníthető a matekfüzet az uzsonnától, és könnyebb benne rendet tartani. Végül, de nem utolsó sorban pedig tökéletesnek az az iskolatáska mondható, melyet gyermekünk szívesen visz magával nap mint nap az iskolába, és szereti hordani!

Ha szeretne minőségi iskolatáskák hatalmas kínálatából válogatni, akkor a legjobb helyen jár! Látogasson el honlapunkra, a www.mindenkiaruhaza.hu –ra, és tekintse meg termékeinket! Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk a rendeles@mindenkiaruhaza.hu e-mail címen, illetve a +36-30-395-2264 telefonszámon!