=

Anyaság

Milyen színű legyen a babaágynemű szett?

Minden szülő szeretné a legjobbat adni gyermekének, hiszen a kis jövevény egészsége, boldogsága a legfontosabb az újdonsült édesanyának és édesapának. A babák számára a nyugodt alvás igen nagy jelentőséggel bír, ennek megfelelően a pihenés minden körülményét érdemes alaposan megtervezni, az ágy elhelyezésétől kezdve egészen a babágynemű szett kiválasztásáig.

Azt valamennyi szülő tudja, hogy a babaágynemű alapanyagát nem szabad a véletlenre bízni, kizárólag bőrbarát, antiallergén termékek kerülhetnek a kicsi szobájába. Ám arra már ritkábban gondolnak az anyukák és apukák, hogy vajon milyen színárnyalatokban érdemes gondolkodni, mikor a textíliák között válogatnak. Az elsődleges szempontok között szerepel ilyenkor, hogy melyek a fiúsabb, illetve lányosabb színek, valamint az, hogy milyen színek dominálnak a szobában, esetleg a szülők egyéni ízlése. De mik azok a szempontok, amikre érdemes figyelni még a babaágynemű szett színének kiválasztása során?

A kicsik életük második hónapjától képesek érzékelni a színeket. Ilyenkor még nem tesznek különbségeket az egymáshoz hasonlító árnyalatok között, de ez folyamatosan kifejlődik az agyukban. Ennek megfelelően az első hónapokban az erős színkontrasztok iránt érdeklődnek a babák, mint a fekete-fehér, de szóba jöhet valamennyi élénk alapszínű babaágynemű. Bár hajlamosak vagyunk pasztellszínekre asszociálni, ha a hagyományos babaszoba árnyalatokra gondolunk, ez azonban nem kelti fel a csecsemők érdeklődését. A leghosszabb időre a kék és a lila, majd a narancs és vörös, végül pedig a sárga és zöld köti le a babák figyelmét.

Ismerje meg a Pihe-Tex babaágynemű szett kínálatát, látogasson el www.pihetex.hu weboldalunkra! Nálunk kizárólag a legkiválóbb minőségű termékeket találja, melyek széles választékban állnak az érdeklődők rendelkezésére. Felmerülő kérdéseivel keressen minket bizalommal a +36-70-635-0688-as telefonszámon vagy az info@pihetex.hu e-mail címen, szívesen segítünk! Biztosítsa gyermeke nyugodt alvását gondosan kiválasztott babaágynemű szettel, rendeljen tőlünk bátran!