=

Otthon-Lakberendezés

Milyen szoba növényt válasszak?

A növények az élet szimbólumai, az oxigén forrásai, mely igen fontos egy lakásban. A szobában tartott növények oxigénnel telítik a helyiséget és az ember számára is jobb közérzetet biztosít a létével, színével, életével.

Szoba növényA szoba növény tartása egyes esetekben több, más esetekben kevesebb figyelmet igényel. Vannak nagyon igénytelen szoba növények, melyek esetében nem gond, ha csak hetente vagy ritkábban locsoljuk őket, ha nem permetezzük, vagy nem ültetjük át őket olyan sűrűn.

Mit mond a feng shui a növényekről?

Ezzel szemben számos szoba növény napi figyelmet és törődést igényel. Vannak, akik azt mondják, hogy amellett, hogy a szoba növényt locsolják, permetezgetik az is fontos, hogy beszéljünk a szoba növényhez, mert így meghálálja az ápolgatást és szebb lesz, gyorsabban fog nőni. Tudományos vizsgálatok is kimutatták szoba növényekkel végzett kutatások során, hogy azok a szoba növények, amelyek olyan szobában voltak, hol komoly zene szólt, szépen fejlődtek és szabályosan, azok pedig, ahol egy rock zenétől zengő szobában voltak, szintén nőttek, de kusza lomboztuk nőtt és összevissza álltak a leveleik.

A szoba növényekkel való foglalkozás fontos része a tartásuknak. Locsolni kell őket olyan mennyiségben és olyan sűrűn, ahogyan az a fajta igényli. Viszont érdemes figyelembe venni a lakás levegőjének páratartalmát, és ha nagyon száraz a levegő, fontos, hogy az igényes szoba növények a  locsoláson kívül permezve is legyenek.

Szoba növény kezdőknek és haladóknak:Szoba növény

  • Az egyik legegyszerűbb és elnyűhetetlen szoba növény a pletyka. A pletyka könnyen nevelhető szobanövény: Fehérrel csíkozott, világoszöld levelei szinte áttetszőek. Nevelhető kúszónövényként is, de függőkosárban mutat a legjobban. Jól megvilágított helyre rakjuk, mert kedveli a közvetlen napfényt. Tavasztól őszig öntözzük bőven, télen kevesebb vizet igényel.
  • Az egyik legnehezebben kezelhető szoba növény a közismerten érzékeny ciklámen. Az egyik legszebb cserepes virággá tud fejlődni, ha törődünk vele. Ezüstös levelek közül törnek magasra a hosszú száron ülő virágai, amelyek ősztől tavaszig illatoznak. Lehetnek fehérek, rózsaszínek, pirosak vagy lilák, egyes típusoknál nagyok és fodrosak, másoknál kicsik és illatosak.

Címkék: , , ,