=

Otthon-Lakberendezés

Milyen technikával varrjunk polár anyagot?

A polár nagyon népszerű anyag főként a hideg évszakokban hiszen kellemesen puha az érintése, és még melegít is. Ráadásul nagyon könnyű kezelni, moshatjuk mosógépben, és nem is gyűrődik. Mint minden más textilanyagnak, a polárnak is vannak sajátosságai, amelyeket érdemes figyelembe vennünk a varrás során. A polár rengeteg színben és változatban fellelhető, és meglepően könnyű vele bánni.

Először is fontos tisztázni, hogy bár első ránézésre a polár anyag két oldala teljesen egyforma, az anyagnak van „jó” és „rossz” oldala. Amikor lógatjuk a levegőben, az anyag vége mindig a rossz oldal felé fog hajlani. Egyik nagy előnye a polár anyagnak, hogy a széle nem rojtozódik, így felesleges azzal vesződnünk, hogy levarrjuk a végződéseket. A polár nyúlékony anyag, melyet fontos figyelembe vennünk a varrás során. Ez a tulajdonsága viszonylagos szabadságot ad a varrásban, de például a nyakvonalakra ügyelni kell, ugyanis a későbbiekben ott is elnyúlhat az anyag. A polár anyagot nem könnyű ollóval vágni, és a még a gépi varrótűt is megviselheti, ezért készüljünk a legstrapabíróbb eszközeinkkel. A varrás befejeztével érdemes megtisztítani a varrógépet, ugyanis a polár anyaggal való dolgozás során beszöszölődhet.

Sokan ódzkodnak a polár varrásától, mert túl vastag, vagy túl nyúlékony, de igazából nagyon hálás anyag. Azon felül, hogy széles választékban kapható, és a kezelése is könnyű, nagyon elnéző a varrási hibáinkkal, így ha valamit elrontunk, és újra kell kezdenünk, a varrás nyomai nem feltétlen látszódnak meg az anyagon. A polár anyag nem csak arra jó, hogy puha és meleg sálakat, sapkákat, vagy pulóvereket varrjunk belőle, remek anyagként szolgálnak plüssállatokhoz és pihe-puha takarókhoz is.

Ha minőségi textilanyagot szeretne vásárolni, látogasson el a budapesti méteráru nagykereskedésünkbe! Tekintse meg kínálatunkat honlapunkon, a www.k-elme.com webcímen! Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal a 36-1/285-9590-es, +36-30/656-7993-mas vagy +36-30/944-3097-es telefonszámokon, illetve a kelmekft@gmail.com e-mail címen!