=

Otthon-Lakberendezés

Mire figyeljünk új építésű házak vásárlása során?

Napjainkban a magas lakásárak ellenére az ingatlanpiac folyamatosan dübörög, naponta történnek adásvételek ezen a területen. Nemcsak a használt ingatlanokra van kereslet, hanem az új építésű házakra is. Első hallásra ígéretesnek hangzik egy ilyen otthon, de mielőtt megvásárolnánk, mindenképp vegyünk figyelembe pár szempontot, ami segít meghozni a végső döntést.

Ha már tervezési fázisban szeretnénk igényt tartani a leendő házra, akkor mindenképp kövessük végig az építkezés folyamatát! Lehetőség szerint menjünk ki az építkezésre, akár általunk felkért szakemberrel is, és ellenőrizzük a munkálatokat! Folyamatos tartsuk a kapcsolatot a beruházó alkalmazottaival is, és jelezzük feléjük észrevételeinket, inkább az építkezés alatt fedezzük fel a hibákat és jelezzük idejében, így későbbi kellemetlen pillanatokat kerülhetünk el.

Egy megbízható kivitelező korábbi referenciával, ezeket tekintsük meg, érdeklődjünk a házak állapotáról a tulajdonosoktól, ott lakóktól! Fontos, hogy mások tapasztalatait is meghallgassuk, mert csak úgy kapunk tiszta képet az új építésű házak állapotáról. Kész új építésű házak esetében gyakran esünk bele abba a hibába, hogy csak a belső elrendezést vizsgáljuk meg, pedig ennél sokkal részletesebb megtekintésre van szükség! Egy ház élhetőségét nemcsak a lakótér elrendezése befolyásolja, hanem a ház szigetelése, elhelyezkedése is! A szomszédok túlságos közelsége nem előnyös megoldás, főleg, ha rálátnak a kertre, ezáltal megszűnik az intimitásunk. Végül, de nem utolsó sorban fontos, hogy az adásvételi szerződést alaposan átolvassuk, ha kell, ellenőriztessük át saját ügyvédünkkel! A szerződés mellékletébe foglaltassuk bele a ház paramétereit, műszaki leírását! Minden fontos információ legyen a birtokunkban, mert a későbbiekben az ingatlannal kapcsolatos hivatalos ügyintézéshez a részletes adásvételi szerződés nélkülözhetetlen!

Ha új építésű házban gondolkodik, az ingatlan megvalósításához kérje a Profitkész Kft. közreműködését! Részletesebb tájékoztatást honlapunkon találhat a www.modernhazak.com címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-476-8682-es számon, vagy írjon e-mailt a termelzoltan@gmail.com címre!