=

Anyaság

Mit csináljak, ha a gyerek zongorázni akar?

Érdemes felkészülnünk arra, már ha ez lehetséges egyáltalán, hogy mi lesz, ha kisbabánk egyre idősebb lesz, egyszer csak felnő. Kisgyerekként is markánsan kialakulhat a saját ízlése, mikor elkezdi felfedezni a világot, és próbálja kideríteni, hogy mit is tud ő valójában. A mi feladatunk szülőként az, hogy segítsük őt ebben, támogassuk minden lehetséges módon. Lebegjen a szemünk előtt az, hogy minden gyerek jó valamiben. Sokszor magától felszínre kerül gyermekünk tehetsége, de akad olyan eset is, hogy a mi segítségünk is kell hozzá.

Legtöbbször a sportban, a művészetekben, táncban, zenében találják meg a gyerekek önmagukat. Felfedezik, miben jók, és mi nyújt számukra élvezetet. Ha a gyermekünk éppen a zenélésben jó, vigyük el zeneiskolába. Egy hangszer megtanulása hosszú és lassú folyamat, amit naponta gyakorolni kell. Az egyik legnépszerűbb hangszer a zongora, ám nem könnyű szert tenni egy minőségi darabra.

Hogyan biztosítsuk akkor gyermekünknek a napi gyakorlást? Keressünk egy eladó pianínót, és meg is oldottuk a kérdést, hiszen nem kell nagy versenyzongora. Gondoljuk át, hol és mekkora hangszer férne el a házban, és ha az elhelyezés nem probléma, szerezzünk be egy jó minőségű zongorát! A gond azonban legtöbbször nem a hely, hanem a zongora ára. Ha jó hangszert szeretnénk vásárolni, arra bizony lehet, hogy spórolnunk kell. Erre kiváló megoldás az, hogyha használt zongorát veszünk!

A használt zongora is ugyanolyan, sőt, esetenként akár jobb is lehet az újnál. Az a hangszer, amin már hónapok óta játszanak, biztosan szebb és teltebb hangot fog adni, mint az, amit újonnan vettünk kézbe. Amennyiben ezt a lehetőséget választjuk, egy zongora adás-vétellel foglalkozó üzletet keressünk fel, és nézzünk körül, melyik volna számunkra a legoptimálisabb! Mielőtt megvásárolnánk a hangszert, ne felejtsük el ellenőrizni, fel van-e hangolva. Ha nincs, mindenképpen kérjünk zongora hangolást is! Ám ha olyan zongorát találtunk jó áron, mely alaposabb felújításra szorul, akkor se csüggedjünk, mert zongora javítással nem gond a régi zongora sem.

A zenélés rengeteget tanít mind a gyereknek, mind nekünk, szülőknek. Válasszon pianínóink és zongoráink közül most rendkívül jutányos áron a www.juhasz-zongora-butorrestauralas.hu weboldalunkon! Garantáltan ellenőrzött, jó állapotban lévő hangszereink várják a következő kis zongoraművészt! Hívjon minket a 06 46 508 924-es telefonszámunkon bővebb információért!