=

Otthon-Lakberendezés

Modern vagy rusztikus? A cserépkályha helye és kinézete

Napjainkban egyre nagyobb hagyománya vagy a kultúrának és a rusztikus megoldásoknak, mint például a cserépkályha kialakításának. A modern világban fontos a költséghatékonyság, melynek tökéletesen eleget tesz a cserépkályha. De vajon tisztában vagyunk valódi kialakításával és előnyeivel? Alábbi írásunkból kiderül, miért is éri meg ezt az opciót választani a fűtési berendezések világában.

Az első és legfontosabb pont, hogy eloszlassunk egy kételyt, amely a cserépkályha és kandalló kapcsolatát övezi. Valóban nehéz a megkülönböztetésük, de egy lényeges eltérés van, méghozzá, hogy a cserépkályha minden esetben kályhacsempéből készül. Ettől eltekintve a kályha is számtalan stílusban és formában kivitelezhető! És hogy milyen előnyei léteznek? Költséghatékony és energiatakarékos, emellett pedig roppant esztétikus!

A korszerű cserépkályhákat két fő típusra oszthatjuk: modern és rusztikus kivitel. A modern kialakítások éles vonalakkal rendelkeznek, futurisztikus érzetet keltve, világos színekben készülnek és korunkbeli díszítésekkel vannak ékesítve. Ellenben a rusztikus kivitel sötétebb árnyalatokat ölel fel, kerekebb vonalakat képvisel és régi korok díszeit viseli.

Bármelyik verziót is választjuk, fontos tisztában lenni vele, hogy a cserépkályhának kialakításától függően korlátozott a fűtési ereje, így ahhoz mérten kell kiválasztani az ideális kivitelt, hogy melyik és mekkora helyiséget szeretnénk melegen tartani vele. Továbbá a kiválasztott helyiségnek rendelkeznie kell légelvezetési lehetőséggel, ahol a keletkezett füst távozhat. Ezektől eltekintve szinte bárhol kialakítható, bármilyen kivitelben!

Ha Ön is szeretne egyedi, és költséghatékony cserépkályhát otthonába, saját ízlés szerint kialakítva, forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a www.kalyhacsempemanufaktura.hu oldalra, ahol megtekintheti referenciáinkat! Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a +36 92/510-235-ös számon, akár e-mailben az info@kalyhacsempemanufaktura.hu címen!