=

Gasztronómia

Muffin recept maga a változatosság, csak fantáziánk szabhat határt

Cup cake, muffin, ugyanaz, de valahogy mostanában új életre kelt. Eddig is ott lapult egy-egy recept szakácskönyveink lapjain, de valahogy nem vettük észre. Most jött el az ideje. Most lett korszerű, amikor ez az egyszerűségében nagyszerű, változatosságában kimeríthetetlen aprósütemény a hagyományos és a modern konyhában divatnapjait éli.

Muffin receptVajon miért? Például azért, mert nem lehet elrontani. Sima metódus: lisztes száza elemeket egy nagy tálban összeöntjük a tejes tojásos-fűszeres résszel, villával lazán bekeverjük, belekanalazzuk a formába, és 15 perc alatt már kész is a remekmű.

Fenséges csokitorta variációk itt!

A muffin legyőzhetetlen. Reggel a gyerek kezébe lehet nyomni, ha siet az iskolába, tízóraira vagy munkahelyi ebédre kitűnő, egy gazdag leves után nyomatékul és finom záróakkordként jöhet egy gyümölcsös muffin. Vendéget vár? Pillanatok alatt csodákat, művelhet, édeset, sósat, egyszerűt és kreatívat, töltheti,és körülöntheti, megrakhatja bonbonokkal, lecsorgathatja színes cukormázzal. Piknikre készül? Rakja meg gazdagon sajttal, hagymával, gombával vagy húsraguval.

Ünnepekre újabb ruhába öltöztetheti: karácsonyra piros gyöngycukrosba, húsvétra, pisztácia zöldre színes csoki tojásokkal, Valentin napra szív alakba sütheti, marcipánrózsákkal. Forró nyári délután hűsítse magát citromfagylalttal koronázott változatával.

Néhány muffin recept ötlet:Muffin recept

Címkék: , ,