=

Programok

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája rendezvény 2012-ben is megtartásra kerül, melynek során egy belépő megváltásával számtalan múzeum és hely válik látogathatóvá a nagyközönség számára.

Múzeumok Éjszakája Idén a Múzeumok Éjszakája június 16-án kerül megrendezésre és országszerte nagy érdeklődére számítanak, ugyanis évről-évre százezernyi ember látogat el a kiállításokra az előre váltott általános belépővel ország szerte több száz helyszínen.

Programajánló

Budapest lesz valószínűleg a Múzeumok Éjszakája rendezvény legenergikusabb és legnyüzsgőbb helyszíne. Június 16-án este 7 órától június 17-e reggel 7 óráig éjszaka lehet a múzeumokat a Múzeumok Éjszakája nevű rendezvény egységes belépőjével látogatni.

Kerületenként számtalan múzeum vesz részt ebben a megmozdulásban és Magyarország összes megyéjének a megyeszékhelyeinek múzeumai is. Budapesten a következő helyszínek szerepelnek többek közt a Múzeumok Éjszakája keretében látogatható múzeumok között:

Országos Széchényi Könyvtár

Csodák Palotája a Millenárison

BTM Kiscelli Múzeum

Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpont

Iparművészeti Múzeum – Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum

ELTE Füvészkert

Iparművészeti Múzeum – Nagytétényi Kastély

Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

Bajor Gizi Színészmúzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

Holdudvar MargitszigetMúzeumok Éjszakája

Szépművészeti Múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum

Törley Gyűjtemény és Látogató Központ

Ferihegy Repülőgép Emlékpark Kulturális Alapítvány

A Múzeumok Éjszakája rendezvény többi látogathatói helyszínei például itt olvashatók

Maga a rendezvény egy francia ötlet alapján került Magyarországra. Az ezredfordulón először Franciaországban rendeztek a Múzeumok Éjszakája rendezvényhez hasonlót és akkor sikert aratott, hogy egy ideje, 2003 óta már nálunk is megrendezik szintén nem várt óriási sikerrel.

Címkék: , , ,