=

Otthon-Lakberendezés

Növényápolási kisokos: hogyan neveljük a hortenziát?

A hortenzia egyike a legmutatósabb, legszebb kerti növényeknek. A bokorrá fejlődő hortenzia drámai megjelenéséhez hozzájárulnak a hatalmas, több színben nyíló, rózsaszín, fehér, vagy halványkék, labdás virágai. Sokan kedvelik, és szeretnék vele ékesíteni a saját kertjüket, de a hortenzia nem mindenhol érzi jól magát. A megfelelő növényápolási praktikákkal azonban elérhetjük, hogy virágozzon, viruljon, és egészséges maradjon éveken át.

Milyen növényápolási tanácsokat kell megfogadnia annak, aki hortenziát ültet a kertjébe? Mindenekelőtt a tájolás a legfontosabb. A jól megválasztott hely és a gondosan kialakított körülmények biztosítják, hogy a bokor szépen és egyenletesen fejlődjön. Fontos a talaj minősége: a hortenzia a savanyú, humuszban dús talajt kedveli leginkább. Nem túl napos és nem túl sötét, tehát félárnyékos helyen érzi magát igazán jól, ami szélvédett is.

Növényápolás szempontjából ügyelni kell arra, hogy a növény ne klóros csapvizet kapjon, hanem – ha lehet – esővizet. Nyári melegben nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon, és nyirkosan kell tartani a földjét. Természetesen fagyérzékeny, így télen a mínuszok elleni védekezésképpen be kell takarni a tövét. Mivel bokorról van szó, a növényápolás része a metszés is. Tavasszal vegyük elő a metszőollót és szabadítsuk meg az elhalt ágaitól. A későbbiekben is csak az elvirágzott részeket vágjuk le, a friss hajtásokat hagyjuk meg. Ha így járunk el, akkor a hortenziánk a kert pompás díszévé válik, és hosszútávon is megörvendeztet majd dús virágaival, zöldellő leveleivel.

A www.starkl.hu weboldalon cégünk, a Starkl Kert Kft. honlapját találja, ahol még sok, növényápolással kapcsolatos tanácsot olvashat. Keressen fel minket bizalommal, és bővítse az ismereteit növényápolásról, illetve rendeljen webáruházunkból prémium kategóriás növényeket! Szívesen válaszolunk kérdéseire a honlapunkon közzétett elérhetőségeinken. Hívjon bennünket a 06-94-329-700-as telefonszámon, vagy üzenjen a katalogus@starkl.hu e-mail címre!