=

Lélek

Nyári szerelem

Amikor az ember már elért egy kort, nem olyan sokat, de legalább 20-at és azt hallja valakitől, hogy nyári szerelem, egyből tudja, miről van szó és halvány kis mosoly ül ki az arcára: nyári meleg, forróság, strand, hangulatos éjszaka, szabadságérzet, virágok és még valami: egy bizonyos fiatalember, aki ezeket összekapcsolja.

Nyári szerelemMinden fiatal átélte már a nyári szerelem bódító és minden elsöprő érzését, és még akkor is, ha nem végződik éppen happy enddel a nyári szerelem nem felejtődik el és emlékeinkben őrizzük őket örökké. Ilyenkor mi nők azt vehetjük észre magunkon, hogy sokkal oldottabbak, beszédesebbek vagyunk, flörtölünk és mosolygunk egész nap. A szabadság és a kötetlen nyaralás ekkor érzékelheti személyiségünkön is a hatását: megváltozunk, ugyanúgy, mint a férfiak, akiknél az érdeklődés és a kezdeményezés felszabadultabbá válik.

A családi nyaralás a munkánkra is jó hatással van!

Mivel a napfény antidepresszáns hatású, oldja a feszültségeket, lazít a szorongásokon. Mindenki könnyebbnek és felszabadultabbnak érzi magát ilyenkor. A nyári hónapokban az érzelmek oldottabban jelentkeznek, könnyebb a kapcsolatok kialakítása, a kósza flörtök és bókok száma is általában gyarapszik.

Nyári szerelemEgy nyári szerelemben talán az a legvonzóbb, hogy egyáltalán nem is hasonlít az otthonira, sem hangulatában, sem történéseiben, mivel talán a hátrahagyott élet szürkébb és magányosabb. Ennek okán a legtöbb nyári szerelem azért ér véget, mert a nyár is véget ér, visszatérnek a szürke hétköznapokba, vagy, mert éppen a főszereplők hazamennek a nyaralásból és talán több száz vagy ezer kilométer választja el őket egymástól. Általában a nyári szerelem nem folytatódik később.  Azok az érzések azok a körülmények közt – szabadság, nyaralás keltette szenvedélyes érzések – a hétköznapok monotóniájával, a munkával, a háztartási gondokkal cserélődnek fel.

 

Címkék: , , , ,