=

Karrier

OKJ képzés ingyen!

Az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) a Magyarországon hivatalosan megszerezhető szakképesítéseket tartalmazza. Az OKJ képzések listája jelenleg 400-500 szakmát tartalmaz. 

OKJ képzés ingyenOKJ képzés ingyen elvégezhető, ha a képzést 22 éves kor előtt megkezdi az illető – vagyis egy kétéves OKJ képzés ingyen elvégezhető még 24 éves korban is. Egy évvel később, vagyis 23 éves korukig lehet jelentkezni OKJ képzés ingyen elvégzésére azoknak, akik év vesztesek.

OKJ képzés ingyen is elvégezhető ezekben a fenn felsorolt esetekben, de általánosságban fizetni kell értük. Az OKJ-s képzések ára szakmánként és intézményenként eltérő. Hiányszakmák általában olcsóbban elvégezhető, ezekben az esetekben sokszor az OKJ képzés ingyenes. Sláger szakmák, mint pl. informatika általában többe kerülnek, mint a többi, 160.000-200.000 Forint a fizetendő.

A jó önéletrajz minden szakma esetében kulcsfontosságú!

OKJ képzés ingyenAki gyorsan és kevés pénzből szeretne új szakmát szerezni, annak érdemes például egy hónapos gépíráskurzusra mennie, ami olyan 28.000-40.000 Forint, vagy egy féléves bérügyintézői képesítést elvégeznie, ami kb. 40.000-50.000 Forint.

Akármit is tanul végül az ember, a gyakorlat fog számítani, ezért lehetőleg ahol csak lehet, menjen el valamilyen gyakorlatra a szakmában, ha viszont az iskola nem biztosít ilyet, érdemes magunktól keresni egy gyakorlati helyet, mert az iskola elvégzés azután már nem szívesen látják a munkahelyek az aktív tanulói jogviszony nélkülieket. 

 

Címkék: , , , , ,