=

Kultúra, Programok

Örökre szívbe zárva – A halhatatlan Michael Jackson

Több mint három éve hagyta itt a világot Michael Jackson, aki maradandó emléket és örökséget hagyott hátra. Emlékét örökre megőriztük, öröksége pedig halhatatlanságot adott neki. Ránk hagyta a zene végtelen szeretetét, és hogy szeressük egymást. Feltétel nélkül. Ennek keretében indult útjára egy show, amelynek köszönhetően megemlékezhetünk a pop királyáról!

The Immortal World Tour

The Immortal World Tour

Michael Jackson-t soha nem fogja elfeledni az emberiség.  Még azok sem, akik sohasem rajongtak érte. Olyan ajándékot adott nekünk, amely felér minden jóval és rosszal: a zene végtelen szeretetét. Michael a zenében tudott kiteljesedni, egyedi táncstílusa, látványos színpadi előadásai csak hab volt a tortán. Öt évesen indult el ezen az ösvényen, amely a csillogáson és a siker mellett rosszindulatot, irigységet és megaláztatást is tartogatott a számára. De mégis fékeveszett erővel tört előre, megállíthatatlannak tűnt.

Felépítette saját álomvilágát, ahol végre átélhette gyermekkorát, amely soha nem adatott meg neki. Alkotó ereje gyermeki ártatlansággal és vágyakozással keveredett. Michael maximalista volt, a tökéletességre törekedett. Mint zeneileg, stílusilag és a külsejét illetőleg is. Egy különc művész volt.

Halhatatlanságát most egy show keretében újraélhetik az emberek, amely a Michael Jackson The Immortal show nevet kapta. Magyarországon 2013. február 5-én és 6-án lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában. A Cirque du Soleil fantasztikus művészei fognak minket elkalauzolni a pop királyának titokzatos világába. Lesznek táncosok, zenészek, koreográfusok, világ-klasszis akrobaták. Az egész show megrendezése és a koreográfia Jamie King nevéhez fűződik, aki számtalan más hírességgel is dolgozott már együtt, mint Elton John, Madonna, Rihanna, George Michael vagy Diana Ross.

Október 2-án mutatták be a show premierjét Montreál-ban. A Jackson család is részt vett a nyitó előadáson, köztük Katherine Jackson és három gyermeke. A kellékekért és a színpadi elemekért Michael Curry felelős, aki egyike volt a This Is It turné tervezőinek. Több mint 9000 órát vett igénybe a kellékek és a bábok elkészítése.

A gigantikus show néhány állomása:

Billy Jean

Billy Jean

 

 

2012. október 27. – Koppenhága

2012. november 5. – Helsinki

2012. november 9. – Szentpétervár

2012. november 16. – Frankfurt

2012. november 24. – München

2012. december 1. – Bécs

2012. december 19. – Berlin

2013. február 5-6. – Budapest

A látványshow alatt ülő helyek biztosítják a nézők kényelmét, mely mindkét nap azonos áron lesz a kategóriákhoz mérten kapható:

Ülő I.

34.900ft

Ülő II.

24.900ft

Ülő III.

19.900ft

Ülő IV.

14.900ft

Ülő V.

9.900ft

 

Aki csak teheti, menjen el erre a káprázatos show-ra, emlékezzen meg újra Michael Jackson-ról és emlékét őrizze meg örökre.

 „Egyszerűen csak annyit szeretnék, hogy mindenhol szeressenek, amerre járok. Mindenhol a világon, mert én minden embert egyformán szeretek, őszintén és szívből, mindegy milyen rasszhoz tartozik”. – Michael Jackson

 

Idézet forrása: Thomas W. Hook: Jacko – Michael Jackson: The King Of Pop

            STB kiadó, Debrecen, 2009, pp. 176.

 

Lemák Ági

 

 

Címkék: , , , ,