=

Karrier

Otthonról végezhető munkák – álom vagy rémálom?

Manapság igen nehéz munkát találni, nem hogy jó munkát találni. Ha nagy a szükség, az ember már annak is örül, ha egyáltalán valamit csinálhat, amiből pénz szerezhet. Sokan olyan csodamódszerekhez folyamodnak, melyek az interneten terjednek, olyan otthonról végezhető munkákról van szó, melyek szerint napi alig pár órás munkával igen nagy összegekre lehet szert tenni. Ezekkel sokszor tévhitbe ringatva azokat, akik tényleg valamilyen komoly otthonról végezhető munkákat keresnek.

Otthonról végezhető munkák Kismamák, újdonsült anyukák, nyugdíjasok – ők azok, akiknek a legnagyobb valószínűséggel van szükségük otthonról végezhető munkákra, de ma sok munkahelyre jellemző, hogy takarékosságból vagy más egyéb okokból alkalmazottaikat úgymond hazaküldik és távmunkával foglalkoztatják, otthonról végezhető munkákat kapnak.

Otthonról dolgozni, szabad időbeosztásban, a főnök nem látja, hányszor mész ki kávézni, és nyugodtan ülhetsz otthoni szerelésben a gép előtt – sokak álma ez. Viszont nem mindenki képes ezeket az előnyöket kihasználni, mert sokak számára kimerítőbb és stresszesebb otthonról dolgozni, mint az irodában.

A stressz sok módon leküzdhető! 

Számos kutatás kimutatta, hogy az otthonról végezhető munkák akár családi konfliktusokat is okozhatnak. Hiába, a gyerekek közül kevesen értik meg, hogy anyunak, vagy apunak most dolgoznia kell, és nem azért van otthon, mert ráér és játszani lehet vele. A gyerekek egyébként is igen aktív lények, ha egyedül van vele otthon az egyik szülő, akinek otthonról végezhető munkákat ad cége, igen nehéz helyzetben van.

Otthonról végezhető munkák Ezen kívül az otthonról végezhető munkákat az is nehezíti, hogy mivel otthoni környezetben vannak, a munka és magánélet határa egybe mosódik, nem tudják az egészséges egyensúlyt fenntartani úgy, mintha egy irodában dolgoznának, ahol az ember el van szigetelve a magánéletétől, az otthonától és csak akkor kerül abba vissza, ha hazamegy a munkahelyéről, ott pedig már nem kell a munkával foglalkoznia.

Az otthonról végezhető munkák azoknak az embereknek való, akik igen határozottak és céltudatosak. Azoknak, akik képesek kizárni az otthoni környezet és a magánélet zavaró elemeit mialatt dolgoznak. Ez alól természetesen kivételt képeznek azok, akiknek egyszerűen nincs más választásuk, akiknek ez nem előny vagy kiváltság, hanem az egyetlen kiút a pénzkeresésre.

Címkék: , , , , , , ,