=

Divat-Trend

Praktikumtól a sikkig – a női táska evolúciója

A táska nagyjából egyidős az emberiséggel. Ez a kijelentés egészen addig bizarrnak hangzik, amíg jobban bele nem gondolunk abba, hogy őseinknek, akik halásztak, gyűjtögettek és vadásztak, valahogy a lakóhelyükül szolgáló barlangba kellett cipelniük az értékes zsákmányt. Az akkori „táska” valószínűleg egy bothoz rögzített bőrdarab volt, amit a későbbiekben – az öltözködés kialakulásával – a derekukra erősítettek. Ezt a feltevést bizonyítja az az ötödik századi kis erszény is, ami leginkább tömlőre hasonlít, és aminek a tetejét bőrfonállal kötötték össze. Ez a praktikum alapú hozzáállás megmaradt a későbbiekben is: a középkorban kis, egymáshoz nagyon hasonló tároló dobozokat kötöttek a derekukra az emberek.

Az 1790-es évek végül elhozták a fordulópontot a női táskák terén: Párizsban a nők elkezdték a kezükben hordani a kiegészítőiket, amiket már inkább nevezhetünk a kézitáskák elődeinek, mert ezekben az érmék mellett már elfért a rúzs és a púder is. Végül a 19. században épült be a táska visszavonhatatlanul az emberek hétköznapjaiba: az 1860-as évektől tematikus táskák jelentek meg utazáshoz, vacsorához, és nem csak sokkal praktikusabbak voltak a zsebes kialakításuknak köszönhetően, de mutatósabbak is elődeiknél. Innentől vált igazi rejtéllyé a férfiak számára, hogy mit is tartalmazhat egy női táska.

Mára már a női táskák mindenki számára elérhetőek a legkülönfélébb méretekben és stílusokban, így minden alkalomra jut egy-egy színvilágban és díszítettségben odaillő darab. Hátitáskák, ridikülök, válltáskák elképesztő választéka áll rendelkezésére annak, aki a saját egyéniségéhez passzoló női táskát keres.

Cégünk a Competitor Kft. segítségére lesz a tökéletes női táska megtalálásában, legyen szó egy elegáns esküvőről, vagy strandolásról. A teljes választékunkat átböngészheti honlapunkon, amit a www.taskanet.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon minket hétfőtől péntekig 9:00-13:00 óra között a +36-23-332-091-es, 13:00 óra után pedig a 06-20-5-806-802-es telefonszámon, vagy írjon üzenetet az info@taskanet.hu e-mail címükre!