=

Gasztronómia

Praktikus kiegészítője konyhánknak – a szeletelőgép!

A szeletelőgépek különböző konyhai, főzési műveletek során óriási segítséget nyújtanak nekünk. Helyettesítik a késeket, más, szeletelésre alkalmas eszközöket, ugyanis egyik említett eszközzel sem tudunk igazán szabályos, ízléses szeleteket vágni, mint egy szeletelőgéppel.

A szeletelőgépeket elsősorban precizitásuk miatt használjuk előszeretettel, továbbá működtetésük alatt nem kell attól félnünk, hogy megvágnánk kezünket a hibátlan szelet létrehozása során. A tökéletes forma egy igazán vékony szelet esetében is adott! Ahhoz, hogy kézzel ilyen eredményt érjünk el megfelelő késekre van szükség, és rengeteg gyakorlásra, ami jó pár vágással, sérüléssel járna.

Hiába vásárolunk masszív, jól vágó késeket, ezek megfelelő használatához kézügyességgel is kell rendelkezzünk, ami nem mindenkinek adatik meg, egy szeletelőgép használata azonban nem igényel különleges képességet, könnyedén és gyorsan elérhetjük vele a kívánt eredményt, és a szeletelés munkafázisa is lerövidül. A szeletelőgép másik nagy előnye az egyenletes eredmény mellett az, hogy megbirkózik bármilyen élelmiszerrel, legyen szó egy keményebb összetételű szalámiról, vagy egy könnyen szétmálló sajtról. Bármit szeletelhetünk, a kenyérféléktől kezdve a felvágottakon, zöldségeken át, így többé nem jelent problémát a tálalás vendégeink számára. Pénzt is spórolhatunk, mert sokszor jobban járunk, ha felvágottakat, sajtokat tömbökben vásároljuk meg, és otthon a konyhában felszeleteljük az élelmiszert, így mindig csak annyit vágunk le, amennyire ténylegesen szükségünk van és el is fogyasztjuk, a maradékot félretesszük, és megfelelő módon tároljuk, így friss marad sokáig.

Egy szeletelőgép nemcsak egy háztartásban nélkülözhetetlen eszköz, hanem szállodákból, óvodákból, üzemi étkezőkből sem hiányozhat! A Kőlux Kft. kínálatából bármikor beszerezheti a készüléket! A szeletelőgépekről tájékozódjon honlapunkon a www.ma-ga.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-957-4553-as számon vagy írjon e-mailt az info@ma-ga.hu címre!