=

Gasztronómia

Ropogós finomság az ostyasütőből? Igen!

Liszt, cukor, tojás, sütőpor és egy kis zsiradék. Az így kapott masszát vízzel vagy tejjel kell felhígítani, majd a folyékony tészta mehet a forró sütőlapok közé. A végeredmény hagyományos vagy egyedi formájú, ropogós, aranysárgára sült ostyalapok.

Az ostya a nápolyi alapanyaga is, ami egymásra rétegezett és töltött ostyákból áll. A nápolyi már az 1890-es évek óta teszi változatosabbá a sütőcukrászat világát. Az első nápolyik az ausztriai Manner cukrászat műhelyéből kerültek ki és innen indultak hódító útjukra. De miért nápolyi a nápolyi? Igen, Nápoly városával hozható kapcsolatba és a sült ostyák azért kapták ezt a nevet, mert a krémhez, illetve  a töltelékhez a mogyorót Nápolyból hozatták a nápolyi ostyához.

Az ostyakészítéshez ma már nem kell egy komplett cukrászműhely, elég csupán egy jól felszerelt konyha és némi kedv és idő a sütögetéshez. Egy strapabíró ostyasütővel mi is elkészíthetjük a ropogós, leheletnyi, finom ostyákat és élvezettel majszolhatjuk őket, amikor kedvünk támad hozzá.

Egy ostyasütő segítségével könnyedén készíthetünk a nyári melegben a fagyasztóból elővarázsolt fagylalthoz kísérőt egy kis előre elkevert tésztából, de ha nagyobb dolgokra vállalkozunk, és kellően ügyesek vagyunk tortadísz is lehet belőle. Szülinapi tortára, vagy esküvői tortára is kerülhet ostya, ajándékba szánt sütiket is egyedivé tehetünk vele.

Az ostya nem csak nyáron, de még inkább télen kerül a középpontba. A gofrihoz hasonló vékony ostyákat fogyaszthatjuk egy forró fűszeres tea mellé, de jól illik a tejszínhabos kakaóhoz is. Megtölthetjük sűrű, édes krémmel, de akár sós változatban is elkészíthetjük. a lehetőségek közül csak választanunk kell. Sajtos, zöldséges, szósszal tálalt ostya is készülhet az ostyasütőben, ne hagyja, hogy behatárolják a lehetőségeit a hagyományok! Újítson és ostyázzon!

A www.kitchenaidbolt.hu weboldalon többet is megtudhat ostyasütőinkről! Vásároljon kínálatunkból! Keressen minket bizalommal a honlapunkon üzenetben vagy a +36209574553-as telefonszámon!