=

Lélek

S.O.S – probléma a párkapcsolatomban!

 

Azt kell hogy mondjam, minden pár életem előjön az a bizonyos “fordulónap”,  mikor párkapcsolati problémák merülnek fel. Ismerős? Kukkantsunk hát   kicsit a párod fejébe! Vajon Ő mit gondol, mit érez ilyenkor?

Női szemmel nem nehéz erre válaszolni: egy párkapcsolat akkor válik problémássá, ha a nő nem érzi, királylányként bánnak vele! Márpedig ez minden lánynak/nőnek/asszonynak kijár! Hogy ennek mi a módja? 

Egy párkapcsolat könnyen megmenthető, ha – és ez mindkét fél részéről igaz – odafigyelünk egymásra. Időigényesnek hangzik. Biztosíthatok mindenkit: az is! Viszont ha fontos számodra a kapcsolatod, na meg a párod, bizony meg kell érte tenni ezt-azt.

Manapság az egyik legfelkapottabb problémaforrás a beszélgetés hiánya. A vita kirobbanásánál a legelső frázis, mely elhagyja az egyik, vagy másik fél száját: “mert nem figyelsz rám eléggé!” Ez egy női fejben gyakori gondolat, s főleg a romantikus gesztusok, apró bókok hiánya váltja ki. Ilyenkor hajlamosak vagyunk bemesélni magunknak, már nem vagyunk fontosak, nem szeretnek, s nem törődnek velünk! Ez könnyen kivédhető alkalmanként egy szál virággal, sétával, egy-egy dicsérő szóval. Ha fontos a kapcsolat, ennyit megér.

Ámde férfi szemmel sem rózsásabb a helyzet. Tesztoszteron ide vagy oda, a teremtés koronái is hajlamosak a bizonytalankodásra. Bevallani szégyen, ám a kedvesünk is ugyanúgy érző lélek. Feltűnik az elégedetlenség, melyet ötletesen hisztinek titulálnak. Ne lepődjünk meg, ha a 20. női “semmi” után már nem próbálkoznak, az ő türelmük is véges. A “Gyere rá magadtól!”, illetve a “Ha figyelnék, tudnád!” felkiáltások sem épp a legjobb válaszok: apróságokból lesz a nagy probléma, s egy férfit ennél jobban nem is igen hozhatja ki a sodrából semmi.

Száz szónak is egy a vége: le kell ülni, s a kapcsolati problémák feltárása érdekében, bizony néha nem árt egymást boncolgatni – képletesen értve -, mondanivalóján elgondolkodni.

 

 

 

 

Címkék: , , , ,