=

Sztárhírek

Sharon Osbourne – Hibás gén van a testében

Eltávolították Sharon Osbourne melleit, mivel újra felmerült nála a rák gyanúja, melyet tíz évvel ezelőtt sikeresen legyőzött. Azonban most nem akart kockáztatni.

Sharon Osbourne

Sharon Osbourne

Néhány hónappal ezelőtt Sharon Osbourne egy DNS vizsgálaton esett át, mely által a géntérkép kimutatta, hogy hajlamos a mellrákra. Sharon egy percig sem habozott és aláírt egy nyilatkozatot, hogy eltávolíthatják a melleit. A vizsgálat kimutatta, hogy van egy hibás gén a testében, mely növeli a mellrák kialakulásának esélyét.

Az angol X-faktor és az amerikai Csillag születik egykori zsűritagja azonnal felkereste orvosát és megelőző dupla maszektómiát akart. Bár Sharon még tünetmentes volt, mégis sokkal jobbnak látta megelőzni a bajt, mint megvárni. Most nem akart kockáztatni, hiszen tovább akar élni férjével, Ozzy Osbourne-nal, gyermekeivel és szeretné látni unokája – Pearl – cseperedését is. Ráadásul fia, Jack nincs a legjobb állapotban, sclerosis multiplextől szenved. Így az elkövetkezendő életében szükség lesz segítségre.

A dupla maszektómia műtét 13 órát vett igénybe, melyen minden rendben ment, teljesen kockázatmentesen sikerült. Azóta Sharon sokkal boldogabb és vidámabb. Úgy gondolja, nem kell őt sajnálni, hiszen ő döntött így, és így érezte a legjobbnak. Így nem kell félelemben és rettegésben élnie, hogy mikor lesz újra rákos. Tíz évvel ezelőtt már legyőzte a kórt, mely egy véletlen rutinvizsgálat során derült ki, miután Ozzy-val való veszekedés végett elment kivizsgáltatni magát. A vizsgálat vastagbélrákot mutatott ki. 

Eddigi tapasztalatok és kutatások kimutatták, hogy azokban a családokban, ahol a ráknak generációkra visszamenőleg vannak előzményei, 45-65 % rá az esély, hogy továbböröklődik, és 70 éves kor előtt kialakul a rák. 

 

 

Lemák Ági

 

Címkék: , , ,