=

Életmód

Step aerobic edzés, a legjobb zsírégető és stresszoldó!

Az aerobic edzések és ezen belül is step aerobic edzések kiválóan alkalmasak a fogyókúrázók számára, ugyanis a fogyás egy állandó pulzusszám fenntartása mellett következik be. Ebben segít az aerobic edzés.

Az aerobic edzés egy olyan edzés típus, melynek során a szív- és éredényrendszer reakciója a meg növekedett terhelésre az, hogy megnöveli a szervezet számára hozzáférhető oxigén mennyiségét. Az aerobic edzés olyan gyakorlatsorokat foglal össze, melyek a nagy izomkötegeket mozgatják meg. Ennek hatása még jó ideig érezhető, és természetes mozgásformát jelent. 

A testmozgás természetes stresszoldó!

Aerobik Edzés

Aerobik Edzés

 Az aerobik edzés folyamatos, közepes intenzitású mozgást jelent, ami mellett a szervezet egy ideig szénhidrátból nyeri az energiát, 40-45 perc után viszont kifogynak a szénhidrátraktárak, más energiaforráshoz kell fordulnia a szervezetnek, s ekkor fordul a zsírraktárakhoz, ekkor kezdődik a fogyás.

Még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek a világ fitnesz centrumaiban a step aerobic edzések. Vannak zsírégető hatásúak, és léteznek dinamikus, intenzív állóképesség fokozó step tréningek is. A step aerobic ugyanazokat a nagy izomcsoportokat dolgoztatja meg, mint a hagyományos aerobik edzés, de még fokozottabb zsírégetéssel jár, így fogyókúrázóknak különösen ajánlott. A step aerobic főként a lábikrát, combot, csípőt és a feneket mozgatja, formálja, amely helyeken a hájréteg gyorsabban megtelepszik.

A rendszeres aerobic edzés javítja az állóképességet, erősíti a szívet, amely így hatékonyabban működhet. A szív több vért lesz képes pumpálni minden egyes szívverésnél, növelve ez által a szövetek oxigénellátását. Mivel az aerobic gyors, lendületes, oldalirányú mozgásokat, hirtelen ugrásokat és irányváltoztatásokat tartalmaz, mindig figyelnünk kell a lábmunkára és nagyon óvatosnak kell lennünk.

A step padra való fel és lelépegetés – eredményeképpen fejlődik a combfeszítő, valamint a combhajlító izomcsoport erőszintje közötti egyensúly. Az aerobic edzés nagyon jó a koordináció fejlesztéséhez is. A lépések és karmozdulatok variációi, nagyszerűen fejlesztik a sportoló koordinációs képességét. Emellett az aerobic nagyon jó a stressz levezetésére is!

Címkék: , ,