=

Kultúra, Programok

Stratovarius – Ismét támadnak a finnek!

Sokan nem is tudják, de a Stratovarius a 80-as években alakult, de csak a 90-es évek elején lett ismert. A várva várt áttörést a második album hozta meg, mely a Twilight Time címet kapta. Ezek után nemcsak Finnországban vált ismertté, hanem azon kívűl is népszerű lett, főleg Japánban.

The Nordic Nexus Of Nemesis Tour 2013

The Nordic Nexus Of Nemesis Tour 2013

A finn power metalt jásztó Stratovarius zenekar nem egyszer hazánkat is meglátogatta és óriási koncerttel bűvölte el a közönséget. Egyik legnagyobb bulijukat a Hammerfall nevezetű svéd power és heavy metal zenekarral adták még 2005-ben a Petőfi Csarnokban. Előadásuk fantasztikus volt, Timo Kotipelto – énekes – olyan közvetlenséggel fordult a közönség felé, hogy megirigyelhetné sok zenész. Nem volt elszállva a sikertől, még magyarul is megtanult egy kicsit. Hüvelykujjával pedig mindig mutatta: igen, nagyon jók vagytok, köszönöm! De már jó néhányszor tiszteletüket tették Magyarországon.

Most egy svéd zenekarral, az Amaranthe nevezetű zenekarral fog elindulni egy közös turnéra, valamint még egy bandával, akinek kiléte egyenlőre ismeretlen. A turné a The Nordic Nexus Of Nemesis Tour 2013-at kapta. Első állomásuk München lesz 2013. március 3-án. Hozzánk 2013. március 23-án fog megérkezni a finn metálcsapat és a Club 202-ben fognak egy óriási bulit csapni.

A turné mellett új albummal is fog jelentkezni a Stratovarius, melyről bővebb információt a csapat hivatalos honlapján tudtok szerezni: http://www.stratovarius.com/pages/home.php

Timo Kotipelto

Timo Kotipelto

 

Továbbá a turné már egy új dobossal fog indulni, méghozzá a 24 éves Rolf Pilve személyében, aki egy bátor és tehetséges dobosnak bizonyult a zenekar szemében. Rolf 2012. július 11-én csatlakozott a zenekarhoz, mikor Helsinkiben, Tavastia-ban léptek fel.

Mindenképp érdemes elmenni egy Stratovarius koncertre, mert nagyszerű élményben lesz része annak, aki megnézi őket. Közvetlenek, barátságosak és zenei stílusukhoz hűen mindenki tombolhat egy nagyot és rázhatja a haját.

Jegyek kaphatók az ismert jegyirodákban elővételes áron 4.900ft-ért, a koncert napján pedig 5.900ft-ért.További információk a koncerttel és a turnéval kapcsolatban később!

 

 

Lemák Ági

Címkék: , , , , , ,