=

Divat-Trend

Szájkörnyéki piercingek: egy kis extrém kiegészítő

A testdíszítés kultúrájára ma már sokkal nyitottabb a társadalom. A tetoválások, testékszerek ma már elfogadottabbnak számítanak, mint régen. Nem tekintenek rájuk a deviancia megnyilvánulásaiként és nem is a törzsi, nomád kultúrák sajátosságainak tartják őket. Bárki tetováltathat vagy díszítheti piercinggel a testét, nem kell visszafognia magát. A testékszerekből sokfélét vásárolhatunk, de arra is vannak bőven lehetőségek, hogy melyik testrészre kerüljenek. A hagyományosabbnak tekinthető orr- vagy szemöldökpiercing mellett a szájba is rakathatunk testékszert, illetve a szájkörnyéke is sok lehetőséget kínál.

A szájkörnyéki piercingekből több fajtát is meg tudunk különböztetni. Nem mindegyiket látjuk az utcán lépten-nyomon szembejönni, nem mind hasonló módon elterjedt vagy népszerű, hiszen viselésük megkíván egy kis extrém stílust. Az viszont tény, hogy mára sokféle szájkörnyéki piercingből választhatnak a merészebbek. Lássuk, milyen típusokat különböztethetünk meg!

Az ajakpiercing nem keverendő össze a nyelv-, illetve az állpiercinggel, ettől eltekintve az összes száj körül elhelyezkedő testékszer ajakpiercingnek számít. A legismertebb szájkörnyéki piercing az, amelyiknél az ékszer az alsó ajak alá kerül. Az ékszer kerülhet fentebb, illetve oldalra is: van olyan, ami a felső ajak és az orr közé kerül, de lehet az ékszert az ajak fölött jobbra vagy pedig balra is behelyezni. A piercingek duplán is elhelyezhetőek, az arc két oldalán vagy a száj két oldalán, ugyanígy duplázható az ékszer a száj fölött bal és jobb oldalon. A merészebbek egyszerre akár négy darabot is választhatnak, 2-2 az arc, illetve a száj két oldalán. Tehát látható, hogy a szájkörnyéki piercingek tetszés szerint variálhatóak, attól függően, ki mennyire szeretne extrém vagy éppen diszkrét testékszert.

Jó tudni, hogy a szájkörnyéki piercing gyógyulási ideje körülbelül 2 hét, így ez gyorsabban gyógyul, mint például a szájon belül elhelyezett testékszer.

Keressen minket bizalommal, ha a piercing szúrás tekintetében is színvonalas szolgáltatást szeretne igénybe venni! A www.tattooszeged.hu weboldalunkon tájékozódhat a részletekről, és galériánkból is ihletet meríthet! Felmerülő kérdéseivel keressen minket bizalommal, írjon a tattooszeged@gmail.com e-mail címre vagy hívja a +36-30/858-64-66-os telefonszámot!