=

Divat-Trend

Száraz hajról, száraz hajra

A napsütés, a sok hajformázó szer, a hajegyenesítés, a szőkítés mind-mind negatív hatással van a hajunkra. Az uszodák vize és a túlzott samponhasználat a két leggyakoribb oka a száraz, töredezett hajnak. Sokszor mégis ennek tudatában is csak folytatjuk ezeket a tevékenységeket.Mindezek következménye, eredménye a száraz haj.

Száraz hajA száraz haj, amellett, hogy csúnya és nehezen kezelhető, még egészségtelen látványt is nyújt. Mindegyik hajszál egy külső sejtréteg­gel rendelkezik, mely a bel­ső részt védi. Ha ez a bur­kolat megsérül, a haj veszít nedvességéből és fényéből, a vége pedig töredezetté válik.

Trendi frizuráknál is figyelj a hajad egészségére! 

Ha munkájából adódóan a száraz haj elkerülhetetlen, próbáljon minél több száraz haj elleni készítményt használni, ápolni száraz haját. Ha viszont a károsítás elkerülhető, javasoljuk, tegyen ellene, mivel a kezelése sokkal hosszadalmasabb és költségesebb, mint a megelőzés. Nem is beszélve arról, hogy a száraz haj sokkal jobban töredezik és oda vezet, hogy a száraz haj részeket le kell vágni.

Számos készítmény kapható száraz hajra. Különböző samponok, balzsamok, hajpakolások. A szilikonos hajvég ápolók jó hatással vannak a száraz hajra, viszont elég drágák. Fodrászatokban is kérhet száraz haj ápolást, de ezeknek is igen borsos az áruk.

Házi praktikák léteznek a száraz haj kezelésére, melyek még anyáink, és azoknak az anyái alkalmaztak, amikor még nem volt ennyi vegyszer, ami megkönnyíti az ember dolgát. A természethez folyamodtak és sokszor ezek a természetes módszerek még hatékonyabbak, és mint a mostaniak és mindenképp olcsóbbak a száraz haj ápolását tekintve.

Néhány tanács a száraz haj kezelésére, megelőzésére:Száraz haj

  1. nem szabad túl sűrűn hajat mosni, mert a kemény víz szárítja a hajat
  2. Hajbalzsam használata ajánlott, kifejezettem száraz hajra, vagy töredezés ellen
  3. A majonéz kiváló kondicionáló szer, ajánlatos a nedves megmosott hajon 5 percig hatni hagyni.
  4. Kerüljük a normál vagy száraz haj meleggel való érintkezését (hajszárító, hajegyenesítő)
  5. Uszodákban úszósapka használata a klór és más szárító hatású vegyszer ellen.
  6. A nedves hajra permetezett sör kiváló kondicionáló, lággyá teszi a hajat, egészséges fényt kölcsönözve a frizurának.

Címkék: , , , , ,