=

Wellness

Szépség szalon

A nőknek mindig is fontos volt a külsejük. Fodrászok, kozmetikusok, műkörmösök, sminkesek, masszőrök varázsolták külsejüket káprázatossá a szépség szalonokban.

Szépség szalonSokáig a férfiak szépség szalonokba járása tabu volt, mert csak az azonos nemi beállítottságú férfiak ápolták testüket. Viszont ma már olyan elterjedt a férfiak szalonokba járása, mint a nőké: masszázs, manikűr, fodrászat, sminkelés, főként ezek a leggyakoribb szolgáltatások, amit férfiak kérnek.

Kérjen kényeztető talpmasszázst!

A szépség szalonok és a kozmetika története nem ma kezdődött, de nem is 100-200évvel ezelőtt. A nők arra irányuló vágyakozása, hogy arcát, testét és bőrét ápolja, kendőzze és hangsúlyozza, az ókorba nyúlik vissza, ugyanis az akkori népek is foglalkoztak a szépségápolással. A kozmetika szó a görög „kozmein”-ből ered, melynek jelentése: rendbe szedni, díszíteni. Számos ókori görög lelet bizonyítja, hogy a bőrápolás, a szőrtelenítés és a smink több ezer éves hagyománnyal rendelkezik.

A legkorábbi bizonyíték egy 8000 éves szemöldök festék, amire egy sumér sírban leltek a régészek. A világ sorsát alakító hölgyekről is sok legendát hallhatunk, mely a kozmetika ősi létezését bizonyítja. Kleopátra tejben-vajban fürdött, Poppea császárné, Néró felesége a szamártejet, a földiepret és az olívaolajt használta szépítő kenőcsként. Erzsébet császárné kaviáros pakolással töltötte fel bőrét energiával.

Szépség szalonMa kifejezetten férfi szépség szalonok ún. kozmetikai szalonok is vannak, ahol dermalife, hypoxi trainer, kozmetika, masszázs, pedikűr-manikűr és smink alkotja az igénybe vehető szolgáltatások körét. Mindenféle méregtelenítő kúra vehető igénybe a fogyasztó krémkezelésestől kedve az iszapos vagy géles méregtelenítő kúrákon át a fogyasztó testmasszázs kúráig. Számos relaxáló, frissítő és ránctalanító arckezelést nyújtanak igényes férfi vendégek részére. Szőrtelenítés is igénybe vehető, minden test tájt beleértve, sokféle masszázs, valamint smink tanácsadás, natúr smink és alkalmi smink. 

Címkék: , , , ,