=

Anyaság

Terhesség utáni fogyás nem könnyű dolog

Egy nő életében a legfontosabb és legszebb időszak a terhesség. Egy kis élet növekedik benne, a természet csodáját saját magán tapasztalja meg.

Terhesség utáni fogyásAhogy a kis apróság növekszik, a testben átalakulások mennek végbe: az anyaság előtt álló nő lelkileg és testileg is nagy változásokon megy keresztül, amely megviseli gyakran a nőket, pedig pont ebben az időszakban nagyon fontos a kiegyensúlyozott életmód testi és lelki szinten is hogy a babának a legjobbat tudja nyújtani az édesanya.

Az egészséges táplálkozás jót tesz a babának és a mamának is!

A terhesség természetesen súlygyarapodással jár, mely a kismamának is kelletlen lehet, de a születendő gyermekre is hatással van: A terhesség alatti túlzott súlygyarapodással bíró kismamák gyermekei általában túlsúlyosak és nagyobb valószínűséggel lesznek a szívbetegek. Ezért fontos a mind a terhesség alatt a helyes táplálkozás, mind a terhesség utáni fogyás.

A terhesség utáni fogyás nem olyan egyszerű dolog. Az ember megszokta, hogy csak mérsékelt mennyiségű mozgásban van része és terhesség után az új anyáknak elég sok feladatuk van és fáradtak is. A terhesség utáni fogyást akadályozhatja, hogy az anya új feladatok elé néz, és keveset alszik, sokat figyel a babára. Ilyen körülmények között nehéz arra figyelmi, hogy a terhesség utáni fogyás meginduljon.

Terhesség utáni fogyásTerhesség utáni fogyás leginkább testmozgás következtében indul meg, de a helyes táplálkozás is fontos része a probléma megoldásának. Viszont nem csak a terhesség utáni fogyás miatt kell elkezdeni mozogni. Terhesség alatt a babának sem árt mérsékelt mértékű testmozgás. Tapasztalatok szerint a magzat szívverése és vérkeringése is felgyorsul, ám így is a normális határon belül marad. Ezzel az anyuka, a terhesség alatti mozgással el tudja kerülni terhesség utáni fogyás problémáját, illetve csökkenteni tudja, ha mellette még egészségesen is táplálkozik.

Címkék: , , ,