=

Wellness

Thaimasszázs – egy csipetnyi kelet, luxus és nyugalom

A thaimasszázs egy olyan masszázsfajta, mely igen közkedvelt szolgáltatása a wellness szállodáknak, de manapság már nagyon sok helyen van, például plázákban, de akár az utcán sétálva is találhatunk egy thaimasszázs szalont.

ThaimasszázsA masszázs egyike az egyik legősibb fizioterápiás gyógymódoknak. Olyan tevékenység, amelyet valamilyen fizikai fájdalom hatására mindenki ösztönösen alkalmaz. A masszázs az érintésen keresztül teremti meg a test és lélek egyensúlyát.

Keresse a wellness and spa szállodák kínálatában!

A thaimasszázsnál az energiapályákon való energiaáramlás akadálymentesítése és zavarainak megszüntetése a cél. A thaimasszázs alapgondolata az, hogy ha az életenergia akadálytalanul áramlik, akkor testünk egészséges és ellenálló marad. Ha viszont elzáródik, torlódás, vagy pangás alakul ki, akkor hosszútávon fizikai testünk megbetegedik. Ezen energiablokkok felszabadítása után helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, és ez által erősödik az immunrendszere. A thaimasszázs megszabadít az érzelmi élet okozta feszültségtől, és megkönnyebbültnek felszabadultnak érezheti magát a páciens.

ThaimasszázsA thaimasszázst a földön végzik, aminek filozófiai oka, hogy a gyógyító és a páciens azonos szinten legyenek. Ezek mellett praktikus is, mert megkönnyíti a végrehajtást, ugyanis a terapeuta nem izomerejét, hanem saját testsúlyát és speciális technikai elemeket alkalmaz.

A thaimasszázs technika szájról szájra terjedt évszázadokon át, majd pálmalevéliratokon őrizték. A történelem során ezeket elpusztították, de a 19. században egy thaiföldi buddhista templom falába vésették. Ennek köszönhetően örökre fennmaradtak az energia vonalak ábrái. A 20. században összeállították az akkori orvoslás tudásanyagát, az energia vonalakat és pontokat, a gyógyszerkönyvet és a masszázst. A thai masszázst 1997 óta hivatalosan elismerik és támogatják Thaiföldön.

Egésztest thaimasszázs mellett talp, kéz, nyak, hát és fejmasszázst is kérhetünk. Ezeknek mind más ára van és a szerint is meg szokás különböztetni a masszázsokat, hogy fülkében, székben történik a thaimasszázs, vagy csoportosan egy teremben. 

Címkék: , , , , ,