=

Életmód

Tisztító kúra testünk és lelkünk egészsége érdekében

Életünk során rengeteg káros anyag jut a szervezetünkbe. Elég, ha csak az ételekhez adott adalékokra, vagy tartósítószerre gondolunk. Ezektől jó és ajánlatos évente kétszer megszabadulni tisztító kúra során. Eredetileg a testünkbe került méreganyagok az anyagcsere folyamatok során távoznak a szervezetünkből.

Tisztító kúraA méreganyagok kiválasztásában nagy szerepet játszanak a veséink, a májunk, a tüdőnk, a beleink és a bőrünk is. Ezek az anyagok a tápcsatornán keresztül eljutnak a májba, ahol az megszűri őket. Ám a máj is eltelítődi egy idő után, ezért ha nem tisztítjuk, betegségek alakulhatnak ki. A főleg a bélben és a kötőszövetekben halmozódó méreganyagok nem csupán egészségünkre vannak rossz hatással, de közérzetünket is negatív irányba befolyásolják.

 

Egészséges táplálkozással a méregbevitel csökkenthető!

Számtalan módszer, tisztító kúra közül választhatunk. A bőr szaunával, a vesék a megnövelt folyadékbevitellel, a máj a táplálékok megvonásával, a belek rostpótlással és az emésztési folyamat serkentésével, a tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással méregteleníthető a legegyszerűbben.

Néhány gyakori tisztító kúra:

  • Tisztító kúra, lé böjt kúra: Ivólé böjt tisztító kúrának is nevezik, melynek során napi 300 kalória bevitelére van szükség gyümölcslevek, teák és tiszta víz formájában. A tisztító kúra célja, a megnövelt folyadékbevitel által a lerakódott méreganyagokat feloldása és kimosása. Ilyenek a zellerlé, céklalé, almalé, őszi- és sárgabaracklé, és az ananászlé, emellett kiváló tisztító kúra ital a kínai zöld tea és a friss vagy szárított csalánlevélből főzött tea is.Tisztító kúra
  • Iszapbirkózás – salaktalanítás: A kolon-hidroterápia a víz erejének segítségével tisztítja és méregteleníti a vastagbelet, egészen a vakbélig. Egy műanyagcsövön keresztül meleg víz folyik a bélbe, majd egy zárt rendszer segítségével a feloldott béltartamot kivezetik.
  • Kötőszöveti tisztító kúra: Bázikus táplálkozással, és a régről maradt sav-raktárak felszámolásával lucernából kivont klorofillal történő tisztító kúra, amely tökéletesen tisztítja a légzőszerveket, a bőrt, a májat, az epét, az emésztőrendszert, a vizeletkiválasztó rendszert és a nyirokrendszert is.

A jó tisztító kúra ismérve, hogy utána hatékonyabb a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabb az anyagcseréje, erősebb az immunrendszere és javulni fognak szervezetének regenerációs folyamatai is. 

Címkék: , , , ,