=

Életmód

További tanácsok a vérnyomásmérő használatához

Az otthoni vérnyomásmérés már teljesen bevett szokás. Segítség az orvosnak és a betegnek is nyomon követni a páciens egészségi állapotának aktuális változásait. Különösen problémás vérnyomás esetén fontos a rendszeres ellenőrzés. A magas vérnyomásnak alapvetően nincsenek észrevehető tünetei, viszont vezethet olyan betegségekhez, amiknek már hosszantartó káros hatása van az egészségre és a beteg életminőségére.

A vérnyomásmérő otthoni használatával tehát fontos adatokat szolgáltathat a beteg a kezelőorvosának. Az orvosi szobában mért adatok és az otthon mért adatok nem teljesen egyeznek, hiszen a beteg izgulhat az orvosi szobában, végezhet előtte olyan tevékenységet, ami miatt nem feltétlenül mutat valós értéket a készülék.

Az otthoni mérésnek megvannak a maga előírásai, több tényezőre is ügyelni kell, ha azt szeretnénk, hogy megbízható legyen a vérnyomásmérő által kiírt érték. Ezen kívül az is fontos, hogy színvonalas készüléket vásároljunk és használjunk. Ez még mindig nem elég, mert a vérnyomásmérő kalibrálása, pontos beállítása is előfeltétele a helyes vérnyomésmérésnek.

A vérnyomásmérő kalibrálása biztosítja, hogy az értékek pontosak legyenek, ennek érdekében évente pár alkalommal el kell vinni a készüléket egy olyan helyre, ahol szakszerűen elvégzik a kalibrálást. Előfordulhat, hogy a vérnyomásmérés során eltérő értékeket tapasztalunk a vérnyomásmérőn, hiába van kalibrálva a berendezés és hiába tartottuk be az összes tanácsot, ami a mérés hitelességéhez szükséges.

Az eltérés egyik oka a napszakok különbözőségében rejlik, ugyanis, a szív nem ugyanakkora erőkifejtéssel ver minden alkalommal, az értékek nagyon különbözőek lehetnek. Ezért fontos a mérést ugyanabban a napszakban végezni. Az egyéni jellemzők is nagyon eltérőek, akinél nagyon változó eredmények születnek, annak ajánlott egy perces eltérésekkel, többször egymás után is használni a vérnyomásmérőt és az eredményeket átlagolni.

A www.vernyomasmerokalibralas.hu webcímen a kalibrálással és javítással foglalkozó Commed Trade Kft. honlapját találja. Keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén és vegye igénybe szolgáltatásainkat! A + 36-1-252-0758 telefonszámon vagy a commed@commed.hu  email címen elér minket!