=

Otthon-Lakberendezés

Tudjon meg mindent a dézsás növények gondozásáról!

A dézsás növények népszerűsége töretlen, bármilyen kertben jól mutatnak, ráadásul gondozásuk sem okoz különösebb problémát. Az ilyen típusú növények mediterrán területről származnak, de tulajdonságainak köszönhetően dézsában is kiválóan érzik magukat.

A mediterrán növények nagy átmérőjű dézsában érzik jól magukat, ugyanis ez növeli stabilitásukat, ingereli a gyökérképződésüket és nem utolsó sorban biztosítja megfelelő növekedésüket. A dézsák kiválasztása a növény méretétől is függ, például egy nagyra növő kála esetében más típusú dézsát kell alkalmazni, mint egy kisméretű növénynél. Mindegy, hogy milyen formájú dézsa mellett döntünk, de mindig ügyeljünk arra, hogy az alsó része szélesebb legyen!

A dézsás növényeket gyakran öntözzük, és tápoldatozzuk, ugyanis ezek a növények a virágföldből azonnal felszívják a vízkészletet, ezért fontos, hogy a föld mindig nedves legyen! A víz legfőképp nyáron tud a leggyorsabban elpárologni, ilyenkor kiemelten ellenőrizzük a virágföldek állapotát!

Tartsuk szem előtt, hogy az ilyen típusú növények a világos, védett helyet kedvelik, semmiképp se helyezzük őket nagyon árnyékos területre! A dézsás növényeket folyamatosan metszeni kell, egyes növénytípusoknál ez elősegíti a gyors növekedést, a szár részt azon a ponton vágjuk el, ahol szeretnénk, hogy újra kihajtson a növény!

A különböző dézsás növényeket, mint például az angyaltrombitát, az agávét vagy a leandert május közepe után vihetjük ki a szabadba, ehhez semmiképpen sem meleg, száraz időt válasszunk, ugyanis ebben az esetben fennáll a veszélye annak, hogy a növények levelei megperzselődhetnek! Inkább olyan napokon helyezzük ki a növényeket, amikor felhős az idő vagy eső is várható!

Ha dézsás növényekkel szeretné emelni kertje látványát, válasszon a Starkl Kert Kft. kínálatából színpompás növényeket! Tekintse meg termékeinket honlapunkon a www.starkl.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-94-329-700-as számon vagy írjon e-mailt a katalogus@starkl.hu címre!