=

Anyaság

Tudjon meg mindent az egészségbiztosítási járulékról!

Van olyan személy családjában, aki befejezte a tanulmányait, de még nem állt munkába? Netán gyermekét illetően szeretne bővebb információhoz jutni a járulékokkal kapcsolatban? Ha nem rendelkezik munkaviszonnyal, és már tanulói jogviszonya sincs, valamint egyéb ellátásban sem részesül, amelyek biztosítják az egészségügyi ellátásokban való részesülést, nélkülözhetetlen tisztában lennie az egészségbiztosítási járulék fizetésének részleteivel.

Annak ellenére, hogy ügyelünk egészségünk fenntartására, sajnos bármelyikünkkel előfordulhat, hogy baleset áldozata leszünk, vagy valamilyen oknál fogva megbetegedünk. Ilyen esetekben szükségünk van az orvosi ellátásra, és akár hosszabb időn keresztül zajló kezelésen is részt kell vennünk. Tanulóként és munkavállalóként nincs semmi teendőnk annak érdekében, hogy az említett szolgáltatásokat probléma nélkül igényeljük. Azonban, ha nem rendelkezünk munkaviszonnyal, és már tanulmányainkat sem folytatjuk, kötelező bejelentkeznünk a NAV-nál, ahol a követelmények szerint, havonta fizetnünk kell az egészségbiztosítási járulék előre meghatározott összegét, ez jelenleg havi 7110 Forint. Amennyiben terveink között szerepel egy külföldi út, ebben az esetben is célszerű minél előbb elrendeznünk teendőinket, ugyanis az Európai TAJ kártyát is csak akkor vagyunk jogosultak megkapni, ha saját országunkban biztosítottak vagyunk. 

Naprakész információkkal, nagy felkészültséggel, és többféle témát érintve várjuk a BabaTB munkatársaiként! Egészségbiztosítási járulékkal, családtámogatással, és minden hasonló kérdéssel kapcsolatban készséggel nyújtunk segítséget. Olvasson bővebben szolgáltatásainkról a www.babatb.hu weboldalunkon!

Ne mulassza el Ön sem az egészségbiztosítási járulék fizetését, tájékozódjon részletesen a tudnivalókról, és járjon el az előírásoknak megfelelően! Bármilyen kérdése merül fel a témával kapcsolatban, felkészülten állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, hívjon minket a 06-1-459-4073–mas telefonszámunkon, vagy küldjön nekünk üzenetet az info@babatb.hu e-mail címünkre!