=

Otthon-Lakberendezés

Tudjon meg többet a lapostető szigetelésről!

Amikor tetőszigetelésre kerül a sor, érdemes tisztában lenni azzal, miért járhatunk jobban a lapostető szigeteléssel, mint a magastető építésével. A lapostetők népszerűsége 60-as években kezdődött, és költséghatékonysága miatt döntöttek sokan mellette. A 70-es években a rengeteg építkezésnek köszönhetően széles körben elterjedtek a lapostetők. Így napjainkban is rengetegen élnek lapostető alatt, ám nem mindenhol megfelelő a lapostető szigetelés.

Hogyan is néz ki a lapostető szigetelése?

A lapostetőt üvegszállal erősített, bitumentes lemezzel szokás szigetelni. A lapostető szigetelés kétrétegű, a hőszigetelő és a vízszigetelő réteg elhelyezkedési sorrendje tetszőleges.  Egyenes rétegrendnek hívjuk, amikor hőszigetelés van alul, míg a fordított rétegrendnél felül helyezkedik el. A lapostető megfelelő szigetelése akkor válik igazán fontos tényezővé, ha a lapostetőre teraszkertet szeretnénk építeni. Ez remek megoldás lehet arra, hogy egy kis természetet csempésszünk a közvetlen környezetünkre, de a szokásosnál nagyobb, a tetőt ért vízmennyiséggel jár. Ezért elengedhetetlen a megfelelő lapostető szigetelés, ha nem akarunk a beázás áldozataivá válni.

Hogyan működik a lapostető vízelvezetése?

Mivel a lapostető legnagyobb ellensége a víz – legyen szó esőről, hóról, vagy ködről – szakszerűen kell megoldani a vízelvezetést. A lapostető szigetelés készítésekor a szakemberek figyelembe veszik a dőlésszöget, hogy a csapadék le tudjon folyni, és ne álljon meg a tetőn, ezzel beázást okozva. Vízelvezetés kialakításakor választhatjuk a külső elvezetést, mely esetben a víz ereszcsatornán vagy az attikán folyik el, illetve a belső elvezetést, mely esetben egy beépített lefolyón folyik el a víz.

Ha minőségi és tartós ellapostető szigetést szeretne, forduljon hozzánk bizalommal! Az Agua-Szig Bt-nél a képzett szakemberekkel és minőségi szigetelőanyagokkal dolgozunk! Tekintse meg honlapunkat a www.minosegitetoszigeteles.hu webcímen, és vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-295-5179, 06-20-934-1490 telefonszámok valamelyikén, illetve az aquaszig@gmail.com e-mail címen!