=

Életmód

Tudjon meg többet a melanoma vizsgálatáról!

A melanoma manapság világszerte sokakat érintő betegségnek számít, ami komoly szövődményeket is okozhat, ha egy szakember, vagy akár maga a beteg nem veszi észre időben. Ahhoz, hogy a bőrgyógyász idejében felismerje a problémát, a betegnek élnie kell a melanoma vizsgálat lehetőségével. Erről sokan megfeledkeznek, vagy mellőzik, ráadásul vannak olyan páciensek, akik félnek ettől a folyamattól a fájdalom miatt. Valójában a melanoma vizsgálat teljesen fájdalommentes, ezért erősen ajánlott nem megfeledkezni róla, így a beteg megelőzheti a komolyabb szövődményeket.

A melanoma vizsgálat először egy beszélgetéssel kezdődik, amikor a páciensnek részletesen tájékoztatnia kell a bőrgyógyászt a panaszokról, továbbá arról is, hogy korábban a családban volt-e melanomás, vagy bőrrákos megbetegedés. Ezen információkból a szakember már sok mindenre fog tudni következtetni, a beszélgetés után pedig következik a tényleges melanoma vizsgálat.

A szakember speciális eszközökkel vizsgálja át a testet, amiből a betegnek semmilyen kellemetlensége nem származik. Ha a bőrgyógyász olyan anyajegyet talál, amit problémásnak ítél meg, visszahívja a beteget, vagy tovább küldi részletesebb vizsgálatokra, illetve eltávolító műtétre, ugyanis csakis így menthető meg a szövődményektől.

A melanoma vizsgálatot fontos rendszeresíteni, főleg azoknak, akik világos bőrű, -hajú, -szemű emberek, és az átlagnál jóval több kitüremkedő, nagy anyajegyük van. Természetesen, ha ilyen anyajegyekkel nem rendelkezik, azonban volt korábban melanomás, vagy bőrrákos beteg a családjában, akkor sem szabad elhanyagolni a rendszeres melanoma vizsgálatot!

Ha testén gyanús kinézetű anyajegyekkel, vagy bőrelváltozásokkal találkozik, mindenképp menjen el melanoma vizsgálatra! Bőrgyógyászaink a PhleboMed orvosi rendelőben mindent megtesznek azért, hogy még gyógyítható állapotban ismerjék fel a betegséget. Szolgáltatásainkról bővebben honlapunkon, a www.phlebo-med.hu címen tájékozódhat! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-30-902-0703-as számon, vagy írjon e-mailt az info@phlebo-med.hu címre!