=

Otthon-Lakberendezés

Tudnivalók a bőr kárpitról

A bőr természetes anyag, mely kellemes tapintású, tartós, és nem utolsó sorban rendkívül elegáns látványt nyújt, legyen szó bútorról, vagy autóbelsőről. A vásárlók nemcsak az elegáns megjelenés miatt választják szívesen a bőr kárpitot, hanem egyszerű tisztítása miatt is, egy nedves ronggyal is áttörölhetjük a felületet, de vannak olyan típusú bőrök, amik ennél jóval több törődést igényelnek.

Kétféle bőr létezik ápolás szempontjából: az egyik,ami nem kényes, könnyen tisztítható, bármilyen eszközzel, a másik típust pedig csak az erre alkalmas szerekkel lehet ápolni, tisztán tartani. Utóbbiért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, így inkább az olcsóbb, kevesebb törődést igénylő bőr kárpitot választja a többség. Ápolási szempontokon túl pedig anyagösszetétel alapján is megkülönböztetjük a bőr kárpitokat, amelyekkel autók ülésén és ülőgarnitúrákon is találkozhatunk. Az egyik a textilbőr, amely egy textil alapra nyomtatott bőrhatású gumiréteg, semmi köze a valódi bőrhöz, felújítása nehézkes.  A műbőrök minősége az utóbbi években sokat javult, régebbi típusát nehezebb javítani, de mára ennek folyamata jóval egyszerűbbé vált, köszönhető a napjainkban elérhető anyagok kidolgozásának. Ha visszahajtjuk a műbőrt, hátoldalán rácsos szövetet fedezhetünk fel, így tudjuk megkülönböztetni a valódi bőrtől.

A valódi színbőr az igazi nívó! Tapintása és kényelme messze jobb bármely szintetikus utánzatánál! Tartóssága csakis tőlünk függ, hogy mennyire körültekintően ápoljuk. Könnyű felismerni, felületén eltérő a mintázat. A valódi színbőrt lehet felújítani a legtöbbször.

Ha a minőséget keresi, nálunk megtalálja! Kárpitozással és emellett bőr forgalmazással is foglalkozunk. Budapesten a legjobb áron biztosítjuk a bőr kárpitokat: autóbőrök 25 Euro/négyzetméter, bútorbőrök esetében 20 Euro/négyzetméter! Bővebb információkért keresse fel honlapunkat a www.karpitszerviz.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-30-921-8349-es számon vagy írjon e-mailt az info@karpitszerviz.hu címre!