=

Életmód

Tudnivalók a légúti allergiáról

Ahhoz, hogy megértsük, pontosan mi is a légúti allergia, fontos tudnunk, hogy maga az allergia az immunrendszer kóros reakciója bizonyos allergénekre. Az allergia speciális betegség, hiszen az allergiás ember olyan anyagoktól lesz rosszul, amelyek más emberekre nincsenek hatással. A légúti allergia több formában is jelentkezhet: az orrnyálkahártya gyulladásával együtt szénanátha szokott előfordulni, illetve súlyosabb esetben – amikor az allergia az egész hörgőrendszert érinti – asztmáról beszélhetünk.

A légúti allergia rengeteg embert érint, Magyarországon körülbelül 400-800 ezer beteg él. Az egyik nagy probléma a légúti allergiával, hogy örökletes, egy allergiás szülő gyermekének 30% esélye van az allergiás megbetegedésre. Természetesen a külső környezeti hatások is okozhatnak légúti allergiát, a dohányfüst, a légszennyezettség és a háziállatok egyaránt.

Azok, akik növényi pollenekre allergiásak, általában a szezonális asztmával küzdenek meg, így betegségük csak az év bizonyos időszakaiban jön elő. A porra és állatszőrre allergiás betegek tünetei egész évben jelen vannak. A légúti allergiának könnyen felismerhető tünetei vannak, általában szárazköhögés, nehéz légzés, orrfolyás, orrviszketés és tüsszögés jellemzi.

A légúti allergia megkeserítheti az életünket, de szerencsére már több olyan kezelési módszert fejlesztettek ki, melyekkel enyhíthetünk a tüneteken. Ilyen például az AREC terápia, mely élenjár a fulladásos betegségek kezelésében. Az AREC terápia mellékhatások nélkül gyógyítja a légúti allergiát, mikroméretű natúr bányasó hörgőbe juttatásával. Az orvosok nagy része ezt a rehabilitációs kezelést ajánlja, hiszen fájdalom- és mellékhatásmentes, emellett rendkívül hatékony.

Szeretne többet megtudni az AREC terápiáról? Forduljon hozzánk bizalommal! További információkért látogasson el honlapunkra, a www.arec.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-974-3217-es telefonszámon, illetve az arec@t-online.hu e-mail címen!