=

Otthon-Lakberendezés

Tudnivalók a magasfényű bútorok karbantartásáról

A magasfényű bútorok a minimál stílus részét képezik. Ahhoz, hogy éveken át megőrizzék hibátlan felületüket, fényességüket gondoskodnunk kell megfelelő ápolásukról. A magasfényű bútorlapokat több kategóriába sorolhatjuk gyártási technológia alapján, így tisztításukat is ez alapján érdemes besorolni.

Számolnunk kell azzal, hogy a magasfényű bútorok felülete sokkal kényesebb, így használat, vagy tisztítás során is fennáll az esélye, hogy sérülést okozunk rajta. Magasfényű bútorlapokon soha ne végezzünk olyan tevékenységet, amivel megkarcolhatjuk felületüket! Forró, nedves bögrét ne tegyünk poháralátét nélkül magasfényű asztalra, mert foltozódást okozhat, de ha mégis víz érné a bútort, egy finom tapintású kendővel töröljük le!  Megkülönböztetünk magas fényű HPL – és acryl borítású bútorlapot. Utóbbi során a bútorlap felületére kerül az acryl réteg, aminek vastagsága változó, ez befolyásolja a fényesség mértékét. Az acryl réteggel fedett magasfényű bútorokat polírozhatjuk, így a felületen keletkezett karcokat, sérüléseket ezzel a technikával eltávolíthatjuk. Az acryl réteg alatt található a bútorlap színe, azon még pluszban egy színtelen acryl réteg kerül laminálásra, ennek köszönhetően az ilyen adottságokkal rendelkező bútorok szintén polírozhatók, de ha sérülés érinti a bútorlap színét is, akkor javíthatatlan a bútor felülete.

A HPL dekorlemezzel készült bútorok kopásállósága sokkal jobb, mint egy normál bútorlapé, emiatt jobban ellenállnak a karcolásnak, különböző felületi sérüléseknek, ennek ellenére tisztításuknál, ápolásuknál figyeljünk arra, hogy ne használjuk dörzsölésre alkalmas eszközt, mert a felület polírozásra alkalmatlan! A HPL réteg jobban ellenáll a savaknak, lúgoknak, ezért előszeretettel alkalmaznak ilyen típusú asztalokat, bútorokat olyan helyeken, ahol fontos a strapabíró felület.

Az Anix Bt. kínálatában különböző magasfényű bútorokat, modern stílusú berendezést találhat! Termékeink megtekintéséhez keresse fel weboldalunkat a www.moderndesignbutor.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-70-458-3183-as számon, vagy írjon e-mailt a webaruhaz@anix.hu címre!