=

Lélek

Tudnivalók az állathamvasztásról – Méltón búcsúzzon el kedvencétől!

Egy házikedvenc elhalálozása legalább annyira megviseli az embert, mintha egy rokont, vagy családtagot veszítene el, emiatt természetes, hogy tisztességes körülményeket szeretne teremteni az állat tulajdonosa a búcsúhoz. Napjainkban kezd visszaszorulni a hagyományos sír megásása, helyét pedig az állat elhamvasztása veszi át.

Az állathamvasztás rendkívül kulturált formája a végső búcsúnak. Sokaknak nincs lehetőségük a kertjükben eltemetni elhunyt kedvenceiket, vagy nem is szeretnék, így azok számára is megoldást nyújt ez a szolgáltatás, akik társasházban élnek, de nincs lelki erejük elvitetni a kutyát, vagy macskát a haláluk után, és ragaszkodnak ahhoz, hogy megadhassák nekik a végső tisztességet valamilyen formában.

Pár éve még újdonságnak számított az állathamvasztás, napjainkban viszont egyre többen tudomást szereznek róla, és ha a szükség úgy hozza, igénybe is veszik a szolgáltatást. A folyamat hasonló az emberi hamvasztáshoz, aminek végén egy urnában kapjuk meg kedvencünk hamvait. Ezek után mi döntjük el, hogy a természetközeliség jegyében szétszórjuk a hamvakat, vagy örök emléket állítva elhunyt kedvencünknek, a lakásunkban őrizzük az urnát.

Sajnos kedvencünk eltemetéséhez egyre több törvényi kritériumnak kell megfelelni, emiatt nem túl előnyös, ha hagyományosan temetjük el az állatot otthonunkban, ráadásul egy esetleges költözés alkalmával kedvencünk a régi háznál marad, emiatt kénytelenek leszünk tőle megválni. Továbbá az esetleges környékbeli állatok is bolygathatják a tetemet, ha nem ássuk elég mélyre, avagy valamiért kiszagolják.

Az állathamvasztás bárki számára elérhető, a tisztességes búcsú érdekében válassza a Nagydarab Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. szolgáltatását! További információkért tekintse meg weboldalunkat a www.tetemszallitasbudapesten.com címen! Kérdés esetén hívjon minket a 06-30-311-7788-as számon vagy érdeklődjön e-mailen a nagydarab3@gmail.com címen! Hívjon minket bizalommal, a nehéz pillanatokban is támogatjuk Önt!