=

Otthon-Lakberendezés

Tulipánültetés cserépbe

Most, hogy itt a tavasz, végre elkezd kizöldülni a természet, itt az ideje a kertészkedésnek!  Ha nincs kertünk, az sem baj: a megoldás a virágcserép!

A tavasz talán egyik legmeghatározóbb virága a tulipán, általában mindenki kedveli karcsú szépsége miatt. A magyar kultúrában pedig igen népszerű motívummá vált ez a virág.

A lakást feldobhatjuk frissen vágott virágokkal, de kitűnő megoldást jelent a cserepes virágok ültetése is. A tulipánt eredetileg ősszel kell a földbe ültetni, mert nagy szerepe van a hidegnek a növény életében. Ám a virág fénypontja tavasszal van, mikor kivirágzik. A tavaszi hónapokban sem késő tulipánt ültetni, csak figyelni kell néhány dologra:

  • Ültetés után hideg, de világos helyre tegyük a virágcserepet
  • Nagyon kevés vízzel locsoljuk
  • Jó vízmegkötésű talajt tegyünk a cserépbe
  • Ha nem cseréljük évente a földet, trágyázzuk meg
  • Ültetéskor védjük meg a hagymákat a rothadástól
  • Ügyeljünk a cserép vízelvezetésére
  • Legyen a virágcserép elég mély a tulipánhagymák számára

Ezt a néhány igencsak fontos tanácsot betartva igenis ültethetünk tavasszal tulipánt! Ha a növény elvirágzott, ne vágjuk le a leveleit, mert abból még tápanyagot szerez a növény. Ha idő előtt vágjuk le a leveleket, következő évre már nem virágzik a tulipánunk. Ha a tavaszi hónapokban cserepes tulipánt kapunk, a hagymát tegyük félre, majd ősszel ültessük el újra.

A virágcserép megfelelő kiválasztásán is sok múlhat, ugyanis a tulipán hagymás növény, elég helyet kell hagyni számára a földben. A hagyma valójában nem nagy, de a cserépnek elég tágasnak kell lennie ahhoz, hogy tulipánunk jól érezze benne magát.

A műanyag virágcserép pontosan megfelelhet az elvárásoknak. Ön is rengeteg szín-, és formavariációt találhat belőlük, ha ellátogat a www.bandyplastics.hu weboldalunkra! Mindenféle típus közül válogathat az oldalon, ha pedig kérdése volna, írjon nekünk az info@bandyplastics.hu e-mail címünkre! Telefonon is tudunk tájékoztatást nyújtani, ha felkeres minket a +36 70 594 5105-ös telefonszámon 17:00 és 20:00 óra között.

A tulipán nem kényes növény, de a minőségre ad: ezért választaná ő is a Bandy Plastics virágcserepeket!