=

Életmód

Üdüljön együtt kedvencével! – Tudnivalók a magyarországi kutyastrandokról

Nyugat-Európai országokban egyre több olyan fürdőhelyet biztosítanak, ahol a kutyatulajdonosok együtt fürdőzhetnek kedvenceikkel. Szerencsére hazánkban is egyre nagyobb hagyománya van a kutyastrandok kialakításának, ennek köszönhetően már jó pár éve nem jelent gondot a gazdik számára a fürdőzés kedvenceikkel a nyílt vízpartok mellett.

Hivatalosan 2014 óta léteznek a magyarországi kutyastrandok, és számuk évről évre nő. Muszáj volt megoldást találni, hiszen a strandolók és a kutyatulajdonosok között állandó konfliktushelyzet alakult a kedvenccel történő közös fürdőzés miatt, így az EB OVO egyesület lépett a külföldi országok mintájára, és azóta a felek kibékültek, ugyanis az engedély óta csakis a magyarországi kutyastrandokat látogatják az állattulajdonosok.

A magyarországi kutyastrandok között egy nyilvántartó térkép segít eligazodni, ami állandóan elérhető az EB OVO Egyesület honlapján, így, ha esetleg kedve támadna strandolni kutyájával, csak fel kell keresse a weboldalt, és máris tájékozódhat az aktuális fürdőzési lehetőségekről!

A kezdetekkor viszonylag kevés kutyastrand állt a gazdik rendelkezésére, mára viszont szinte az összes magyarországi tó környékén találni olyan kijelölt helyeket, amik alkalmasak arra, hogy az állattal együtt hűtse le magát a kutya tulajdonosa.

Az egyik legkedveltebb, ugyanakkor a legrégebbi magyarországi kutyastrand a tihanyi Belső-tó, ami valószínűleg a legtöbb kutyatulajdonos számára ismerős hely, Budapesten pedig a Kopaszi-gát a leggyakrabban látogatott kutyás strand.

Ha strandolás után kedvencét profi kutyakozmetikusra bízná, válassza a Tapi Kutyakozmetikát! Kutyakozmetikus mesterünk újjá varázsolja kedvencét! Szolgáltatásainkról bővebben honlapunkon tájékozódhat a www.tapi-kutyakozmetika.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-30-779-8157-es számon! Várjuk szeretettel kedvencét kutyakozmetikánkba, a minőségi szolgáltatásokat garantáljuk!