=

Otthon-Lakberendezés

Uszodatechnika: hogyan kell téliesíteni a medencét?

A téli fagyok nem kedveznek a fürdőzésnek, ilyenkor már vége a strandszezonnak és el kell fogadnunk, hogy legközelebb majd csak két évszak leforgása múlva csobbanhatunk újra a kerti medencébe. Ahhoz, hogy ne érjenek meglepetések a következő nyáron, fontos szakszerűen gondoskodni a medence téli álmáról, a téliesítésről. Ennek az uszodatechnikai megoldásnak köszönhetjük majd, hogy a következő szezonban a medencét kifogástalan állapotban használhatjuk újra, amikor eljön az ideje. A téliesítés a karbantartás része, ami megakadályozza, hogy a téli fagy maradandó károkat ejtsen az anyagban, gépészetben.

A medence téliesítésének első lépéseként a laikusok azt mondanák, hogy engedjük le a medencéből a vizet. Ez azonban téves elgondolás. A medence vize pont jó helyen van ott, ahol van, mert a víz fog gondoskodni arról, hogy a fagy ne okozzon kárt. Tehát a téliesítés első lépése nem a víz leengedése, hanem annak alapos tisztítása. Ezt csak akkor kezdjük el, ha a víz hőmérséklete már tartósan 15 oC alatt van, különben mikroorganizmusok szaporodnak el a vízben. Ne felejtsük el csökkenteni a vízszintet a vízszűrő nyílás alá, ezután tisztítsuk a vizet. Ha ezt elmulasztjuk, a víz bealgásodhat, a medence fala vízkövesedésnek indulhat. A következő lépés a medence téliesítésében a csövek víztelenítése, valamint a fagytestek és a fagydugók kihelyezése. Ezután még mindig van dolgunk a medence vizével, hiszen be kell állítanunk annak pH értékét 7,2 és 7,6 közé, valamint a klór tartalmát 3-5 mg/l közé kell beállítani. Adagoljunk téliesítő folyadékot is a vízbe, majd alaposan keverjük el azt. A korlátokat, ugródeszkát, létrákat távolítsuk el, így már csak egyetlen dolog marad hátra, a medence letakarása. A takaró télálló anyagból készült, alsó fele sötét színű, ami akadályozza az algaképződést. Alaposan rögzítsük a széleit, hogy ne kapja fel a szél, ne férjenek alá állatok.

Ismerje meg cégünk, a Select Kft. színvonalas szolgáltatásait, és bátran vegye igénybe szakértő segítségünket uszodatechnikához kapcsolódóan! Látogasson el www.selectkft.hu weboldalunkra, és ismerje meg a részleteket, kérdéseivel pedig keressen minket bizalommal az info@selectkft.hu e-mail címen vagy a +36-20-804-4490-es telefonszámon!