=

Életmód

Valóban olyan hasznos a panoráma röntgen, mint azt sokan állítják?

Sokan teszik fel a kérdést, hogy vajon a modern gyógyászat és fogászat vajon tényleg olyan eredményes-e mint annak idején, amikor még csupán természetes alapanyagokkal dolgoztak a gyógyítók. Néhányan még a gyógyszerek, a fájdalomcsillapítók és a fogászati panoráma röntgen szükségességét is megkérdőjelezik. Ez azonban nagy hiba a részükről. Valószínűleg ők még nem szenvedtek igazán egy betegségtől sem.

Tény, hogy már az őskorban is létezett fogorvoslás. Azonban őseink képesek voltak vésőkkel, kalapáccsal és puszta kézzel kicsavarni egy-egy fogat a helyéről. Mások égetett kutya csontokkal, vulkáni hamuval vagy éppen kisfiú vizelettel próbáltak szájhigiéniájukon javítani. Mára már persze mindezt tudjuk, hogy mekkora badarság volt. Az egyik igazán nagy áttörést a fogászatban pedig pont a panoráma röntgen hozta el számunkra.

Mire jó a panoráma röntgen?

Talán a kétkedésre az adhatott okot, hogy a panoráma röntgen eredménye igencsak látványos. A panoráma röntgen képek azonban rendkívül nagy segítséget nyújtanak a kezelő orvosoknak, hiszen olyan helyeket is feltárnak, amelyek szabad szemmel nem láthatóak. A panoráma röntgen segítségével hatékonyabbá vált a fogászati kezelés, hiszen a hagyományos röntgenek csupán egy-két fog állapot feltárására voltak képesek.

A fogászati képalkotás egy új dimenziója köszöntött be a digitális panoráma röntgenek segítségével, hiszen a komplex adatok segítenek a szájsebészeti beavatkozások, a fogszabályzások, a fogbeültetések és a góckutatás területén is. Manapság azonban már az egyszerűbb kezeléseknél is alkalmazzák, hiszen számos probléma könnyedén kideríthető a segítségével.

A gyors és pontos diagnosztikai eljárás elérhető a Fogtündér Fogászati rendelőben is, ahová időpontot kérhetünk a +36 23 356 500-as és a +36 70 2000 661-es telefonszámon. Bővebb felvilágosítást az info@fogtunderek.hu e-mail címen kaphatunk. A változatos nyitvatartási idő megtekinthető a https://fogtunderek.hu/elerhetoseg webcímen.