=

Divat-Trend

Az allergiamentes testékszerekről

Testünk díszítése különböző ékszerekkel nem annyira új keletű, mint azt hinnénk. Már az ősi Egyiptomban és más hajdani kultúrákban is jellemző volt, általában a valláshoz és spiritualitáshoz kapcsolódott, így főként papok és mágusok viselték. Különböző afrikai és indiai népcsoportoknál már évszázadok óta kulturális elem. Ami igazán változott napjainkra, az az ékszerek összetétele.

Egykori elődeikkel ellenben, melyek gyakran rosszul megmunkált, mérgező vagy allergén anyagokból készültek és gyakran vezettek különböző kórokhoz, főként bőrbetegségek kialakulásához, a modern piercingek már nemesacél összetételűek.

Mit nevezünk nemesacélnak?

A nemesacél, más néven orvosi- vagy sebészeti acél, azaz a 316L egy rozsdamentes ötvözött acél, amelyet más típusú acélokkal vegyítenek, mint például nikkel, króm, mangán, wolfram és hasonló elemekkel. Ennek az eljárásnak köszönhetően az orvosi acél sokkal ellenállóbbá, kopás- és savállóvá, antiallergénné válik. Ezen tulajdonságainak köszönhetően készülhetnek belőle orvosi eszközök, implantátumok és piercingek.

Mitől válik allergiamentessé?

Akkor beszélünk fémallergiáról, mikor az anyag viselése közben nikkel só párolódik ki az anyagból, ami bőrünkkel érintkezve viszkető, irritáló érzést kelt és gyakran kiütéseket, csúnya bőrbetegségeket okoz. A 316L orvosi acélok esetében egy különleges eljárással úgy alakítják ki az anyagot, hogy az semmilyen formában ne engedje ki magából a nikkel sót. Napjainkra egyre több ember vált érzékennyé a különböző nemesfémekkel szemben, mint az arany vagy ezüst. Ennek megoldására kezdtek ékszergyártásba orvosi acélból, mely kiválóan hegeszthető, polírozható és alakítható, így a CNC marógépekkel is egyszerűen megmunkálható. Gyári előállítási körülményeinek köszönhetően a nemesacél piercingek és ékszerek sokkal költséghatékonyabbak, mint kézzel készített társaik, így jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzájuk.

Cégünk különös figyelmet fordít arra, hogy termékeink között széles választékban forduljanak elő orvosi acélból készült piercingek. Ha Önnek is fontos egészsége megőrzése és kiváló minőségű, allergiamentes testékszert keres, látogasson el honlapunkra a www.piercingrendeles.hu-ra! Kérdés esetén hívja bátran a 70/600-09-99-es vagy a 70/600-10-11-es telefonszámot, illetve írjon az info@piercingrendeles.hu e-mail címre!

Címkék: , ,