=

Divat-Trend

Az esküvői torta hagyománya

 

A legtöbb kislány álma a hófehér habos esküvői ruhában oltár elé állni élete szerelmével, majd egy fergeteges lagzin megünnepelni, hogy hivatalosan is összekötötték az életüket. A valóságban az esküvő szervezése számos nehéz és izgalmas döntést rejteget magában.

Az esküvőt követő lakodalom egyik fő attrakciója, nem más, mint az esküvői torta. Ez a pompás édesség nem véletlenül kerül a díszhelyre és foglalja el a fő fogást megillető helyet. Az esküvői torta hagyománya ugyanis egészen az ókori Rómába nyúlik vissza, ahol ez az édesség a termékenységet szimbolizálta. A gyermekáldáson kívül az esküvői torta az eljövendő, közös, édes életet és a kerek világot is jelentette, melyet majd a pár a közös életében el tud érni.

A torta felvágásának és a közös elfogyasztott első falatoknak nem kevésbé fontos a jelentősége. Úgy tartják, a torta felszeletelése közben, akinek a keze kerül felülre, az lesz a házasságban a domináns fél. Az első falatok pedig azt szimbolizálják, hogy a fiatalok mostantól mindent megosztanak egymással.

Az esküvői torta kiválasztása ma már nem annyira kötött, mint a régi időkben. Ha az ifjú pár azt szeretné, a torta díszítése igazodhat az esküvői dekorációhoz, de lehet klasszikus, hófehér is. Többnyire az emeletes változat minden esküvőn megtalálható, de az ízek és az elkészítés tekintetében ma már mindenki maga dönthet. Míg régen létezett egy klasszikus recept, ma már választhatunk akár gluténmentes esküvői tortát is.

Természetesen az esküvői tortáknak is létezik követendő trendje. Manapság az egyszerű, kevés díszítéssel készülő, letisztult, virágokkal díszített darabok hódítanak, színek tekintetében a napsárga, csontszín vagy a lila a trendi. Elegáns, romantikus tortákkal nem foghat mellé, és 2015-ben jöhet egy kis csillámpor is!

Már csak annyi van hátra, hogy megtalálja a megfelelő szakembereket, hogy megvalósítsák a legédesebb álmait. A www.mifaker.hu weboldalunkon nem csak esküvői tortákat rendelhet, de akár az egész esküvőt is éttermünkben rendezheti meg; gondoskodunk az ízletes menüről, az udvarias kiszolgálásról és a hangulatos helyszínről is! Keressen minket bizalommal, és kérje árajánlatunkat a +36 20 437 9772-es telefonszámon, vagy az info@diofa-etterem.hu e-mail címen keresztül!

 

Címkék: , ,