=

Egyéb

Kutyakozmetikus kisokos: a Bernáthegyi, és amit tudni érdemes róla

Hogy miért érdemes egy kutyakozmetikusnak minden kutyafajtát jól ismernie? A válasz egyszerű: egy kutyakozmetikus szalonjában bármilyen kutyus megfordulhat, a kozmetikusnak pedig tudnia kell, hogy az adott kutyafajtát hogyan kezelje, milyen a vérmérséklete, barátságos, vagy szükség lesz-e egy kis segítségre.

A pinscherek, schnauzerek, molosszerek, svájci hegyi- és pásztorkutyák egy csoportba tartoznak, méghozzá az FCI 2. fajtacsoportba. Mi most a ‘Hegyi típusú’ kutyákkal fogunk kicsit jobban megismerkedni, és azon belül is a Bernáthegyi, vagy más néven Szentbernáthegyi kutyákkal!

A Bernáthegyi igen ősi kutya. Életmentésre tenyésztették ki az Alpok hideg hegyei között, méghozzá vezető- és őrkutyaként, lavinaomlásokban elveszett emberek kimentésére. Innen is lehet sokaknak ismerős a Bernáthegyi kutyákról készült illusztráció, vagy éppen fotó, melyen egy apró hordó lóg a kutyusok nyakában. Ebben általában forró tea vagy bor volt, mely átmelegítette a hó alatt rekedt embereket mentés után. Szőre vörös és fehér színű, mely lehet hosszú és rövid is. Marmagassága 70 és 85 cm közötti, súlya pedig 50 és 80 kg közé esik. Méretei miatt hatalmas, tekintélyes, határozott kutya, tekintete ugyanakkor szelíd, okos és barátságos. Lényegében egy hatalmas, élő plüsskutya, hiszen igen szelíd, így igazi, családi kutyusként is tökéletes!

Most, hogy megismerkedtünk a Bernáthegyi alapvető tulajdonságaival, ismerkedjünk meg a kutyakozmetikus képzéshez kapcsolódó legfontosabb kérdéssel: Mennyi és milyen ápolást igényel a Bernáthegyi szőre?

A válasz: Hetente érdemes minimum kétszer átkefélni a Bernáthegyi szőrét, sőt, vedlési időszakban naponta. Fülüket és alsó szemhéjukat is rendszeresen ellenőrizni kell, és nem árt a tisztítócseppek használata sem.

Ön is szeretne kutyákkal foglalkozni? Szeretné jobban megismerni a különböző kutyafajták viselkedését, eredét? Jelentkezzen kutyakozmetikus képzésünkre! Látogasson el weboldalunkra, melyet a www.tapi-kutyakozmetika.hu címre kattintva érhet el, és tájékozódjon részletesen kutyakozmetikus képzésünkről! További kérdése lenne? Várjuk hívását telefonon, a 06-30/779-8156-os telefonszámon, valamint elér minket email-en is, az info@tapis-oktatas.com címen keresztül!